Sanyo si Panasonic, alegeri perfecte pentru un fotoliu pentru masaj rezistent si eficient

Alegerea unui fotoliu pentru masaj nu trebuie sa fie una aleatorie. Atentia la detaliile tehnice si la nevoile reale ale corpului dvs. din punctul de vedere al masajului nu trebuie puse pe planul secund in favoarea pretului si designului. De aceea, komoder.ro, magazin online care are in oferta sa un fotoliu de mesaj pentru fiecare client, oricat de pretentios, va pune la dispozitie doar cele mai bune modele de fotolii de la producatori precum Panasonic, Inada sau Sanyo, testate si pregatite pentru a putea fi utilizate imediat dupa achizitionare.

Cu o garantie de 2 ani sau 3 ani si transport gratuit, fotoliile pentru masaj Panasonic, un brand cu vechime in domeniul electronicelor, au masaj profund pentru tesuturi, masaj suedez, folosind tehnici speciale pentru masarea partii inferioare a spatelui. Nu este de neglijat nici masajul pentru umeri si gat, prin framantare sau rulare, masajul Shiatsu sau cel prin lovire usoara. Prin cumpararea unui fotoliu pentru masaj de la komoder.ro aveti la dispozitie si o functie de acupuntura gratuita ca sa va faceti si acasa sau la birou acest complex procedeu de relaxare, dar si ottoman pentru picioare cu masaj si tehnica de stretching. Fotoliile Sanyo sunt putin diferite cele de Panasonic, in sensul ca au senzor de forma fizica, pozitia anti-gravitatie zero, masaj Shiatsu Multi-Point pentru picioare sau un sistem cu role pentru masaj de calitate pentru umeri, gat, spate. In plus, mai are si programe de masaj predefinite. Un fotoliu pentru masaj ofera acupunctura la picioare si detensionarea spatelui, avand si telecomanda si materiale de calitate.

Functia de repeat si panoul de control reversibil, dar si suportul ajustabil de la picioare si senzorul de detectare a stresului si cel pentru zonele incordate incadreaza fotoliile Sanyo in topul aparatelor de masaj profesionale de cea mai buna calitate. Cereti chiar acum o oferta de reducere si puteti avea oricare dintre modelele de fotolii de pe site din categoriile Sanyo sau Panasonic! Oferta este limitata.

Supraveghere video sau sistem de alarmă?

Siguranța casei și a bunurilor nu este un lucru de neglijat mai ales datorită vremurilor în care trăim. În ziua de astăzi există nenumărate sisteme de protecție a locuinței sau proprietății, în care putem avea încredere cât timp suntem plecați, pentru scurt timp la job, în oraș sau pentru perioade mai lungi când ne hotărâm sa plecăm în vacanță.

Întrebarea „Supraveghere video sau sistem de alarmă?” cred că și-o pun tot mai mulți dintre cei care doresc achiziționarea unui produs care să le ofere siguranță; se pot găsi multe soluţii de securitate la acest link.

În rândurile ce vor urma vă voi prezenta atât avantajele supravegherii video, cât și a sistemelor de alarmă.

Supravegherea video prin internet este una dintre mijloacele de siguranță în care puteți vedea în permanență sistemele fără a fi nevoit să fiți în aceiași locație, fără a avea acces la calculator sau fără a avea nevoie de o linie specială de internet. Acest sistem îndeplinește cele mai exigente dorințe și puteți vedea tot ce se întâmplă în timp real (imagini de înaltă calitate), chiar de pe telefonul dumneavoastră mobil.

Un alt mod de securitate îl reprezintă sistemul de supraveghere video prin internet. Un kit supraveghere video poate avea 2,4,8,16 camere care sunt cu vedere și pe timp de noapte, putând fi urmărite și de pe telefonul mobil. În afară de diferența de camere, orice kit mai conţine următoarele:

- 1 DVR SCV- 4000
- 4 Alimentatoare 12V/1A
- 9 Conectori BNC
- 100 de metri cablu coaxial

O altă performanță tehnologică o reprezintă camera cu supraveghere video IP sau wireless. Sunt camere profesionale, de interior cât și de exterior, care transmit în timp real imaginile captate pe internet. Ele pot fi stocate online în Cloud, pe servere, în fișire sau pe carduri SD. De regulă aceste gadgeturi au și dispozitiv de redare a sunetului, funcție Pan Tilt, ce permite modificarea unghiului din care se efectuează filmarea, funcție numită night vision. Pentru orice sistem de supraveghere video vei opta, acesta se va ridica la standardele cele mai ridicate, atât calitativ cât și de siguranță. Trecând de la sistemele de supraveghere video la sistemele de alarmă este bine de știut ca există și sistem de alarma ieftin pentru orice buzunar. Unul dintre acestea este sistemul de alarma wireless (gsm). Aceste sisteme de alarmare la efractie și incendiu s-au impus pe piața din Romania prin preț ieftin și calitate similară cu sistemele de alarmă antiefracție și antiincendiu profesionale. Aceste sisteme de alarmă wireless la efractie și incendiu sunt alcătuite din centrale de alarmă la efracție cu apelator telefonic și comunicator gsm inclus, detectori de mișcare wireless, detectori de fum wireless, contacte magnetice radio, sirene wireless. Astfel de sisteme de alarmă sunt ușor de instalat și de utilizat și sunt recomandate clienților care doresc calitate la un pret mic.

Un alt sistem ieftin și bun este destinat proprietarilor de apartamente și garsoniere. Se numește sistem de alarma pentru apartamente și este destinat apartamentelor situate la etaje superioare, dar sistemul se referă la orice altă locație în care se dorește doar supravegherea unei singure căi de acces. Pentru protejarea mai multor căi de acces se pot monta detectori suplimentari.

În timp ce sistemele de supraveghere video îţi oferă imagini și sunet în timp real pe care le poți vizualiza chiar de pe telefonul mobil oriunde ai fi, sistemele de alarmă îti oferă în plus la un preț mic siguranță antiefracție și incendiu. Concluzia acestui articol este că cele două sisteme merg mână în mână oferindu-vă o dublă protecție și siguranță. Răspunzând la întrebarea „Supraveghere video sau sistem de alarma ieftin?”, ambele soluții sunt foarte importante când ne hotărâm să luam măsuri asupra sigurantei noastre.

De ce e important sa citesti inca de mic

Se vorbeste foarte mult despre text, teoria textului in sens ori semiotica textuala, naratologie, de aceea consideram inspirata incercarea de a enunta cateva definitii ale textului, ajungand in final la receptarea acestuia si implicit la lectura tabulara: “Textul, cum o indica si etimologia textus tesatura e un ansamblu drastic inter-relationat, caracterizat de continuitatea si stabilitatea sensului." Textul este o secventa de fraze caracterizate prin texticitate, textul este inlantuirea semantica si sintactica a mai multor unitati, in general fraze orientate configurational si inaintand catre un sfarsit.

Textele sunt verbalizari orale sau scrise - emise in situatie, adica realitati semiotice complexe si pluridimensionale stratificate la nivele diferite. Un text nu este altceva decat expansiunea unui semem, este rezultatul expansiunii a multor sememe, dar este productiv din punct de vedere teoretic, si trebuie sa se accepte ca textul poate sa fie redus la expansiunea unui singur semem central. Textul literar are ca scop producerea unui sens posibil, in care receptorul participa la generarea acestuia coproducandu-l. textul reprezentand o multiplicitate de sensuri si de strategii de combinare, fapt pentru care trebuie studiat in mai multe feluri, prin mai multe metode complementare, caci el este subordonat in acelasi timp semanticii, sintaxei, logicii, retoricii si altor stiinte.

Conform opiniei lui Dumitru Irimia..in desfasurarea campului tensionat, comunicarii lingvistice, textul isi defineste identitatea prin modul specific de convergenta a celor patru dimensiuni diferite constitutive, cu originea in raporturi pe care factorii le contin. Pentru un adult care cunoaste mecanica limbajului scris, litera e mai simpla decat silaba cazul mai simplu decat cuvantul. Dar acesta nu e deloc asa pentru copilul care vede intaia data un text scris. Pentru el cuvantul sau chiar fraza, formeaza un desen a carui fizionomie generala il captiveaza mai mult decat literele izolate pe care le distinge in ansamblu. Atingerea acestui nivelului de receptare tabulara presupune o evolutie lenta ce trece, conform danezului M. Jansen, prin patru faze:
1. dupa perioada de initiere, denumita rebus reading, lectura incepe cam pe la 9-10 ani sa se configureze ca o activitate placuta, fara a avea insa un scop bine definit, caracterul ei emotional e foarte evident, comprehensiunea neconstituind o preocupare capitala.
2. pe la 11-12 ani elevul dispune de o capacitate sporita de intelegere: e in stare sa raspunda unor intrebari despre cele citite, isi poate controla in oarecare masura ritmul performarii, apare o tendinta de smulgere din tirania cuvantului de cuvant.
3. pe la 13-14 ani se schiteaza o abordare critica, textul e supus interogatiilor, sunt sesizate unele contradictii sau puncte vulnerabile, autorul incepe sa-si piarda aura - elevul descoperindu-se ca sursa de valorizare.
4. la 15-16 ani, lectura devine fiabila, adaptandu-se scopurilor urmarite: e liniara, dar si selectiva, uzeaza de viteze si modalitati variate, cititorul e capabil sa esentializeze, sa compare ceea ce are sub ochi cu ceea ce s-a mai scris inainte pe aceeasi tema.

Progresele ulterioare vizeaza adancirea si extinderea abilitatilor dobandite. Asadar - daca nu v-ati dat seama pana acum, este important sa citim inca de mici deoarece astfel ne putem dezvolta viziunea asupra a aceea ce ne inconjoara, acest fapt ajutandu-ne sa devenim mult mai deschisi, iar in cele din urma sa avem si pareri proprii.

Anvelope vechi sau uzate? Care sunt mai periculoase si cand trebuie schimbate?

Soferii aleg sa-si inlocuiasca anvelopele in functie de adancimea profilului, insa uita si de compusii care compun cauciucul, care si ei se deterioreaza pe masura ce trece timpul si transforma un cauciuc nou intr-un vechi si periculos. Vechimea unei anvelope nu este neaparat o problema daca intr-un an ai doar 25.000 de kilometri parcursi – problema reala e ca se uzeaza profilul. Daca conduci mai putina atunci vechimea poate fi un inamic al sigurantei la volan.

Vechimea unei anvelope se masoara in numarul si gradul de adancime al crapaturilor observate la exterior si interior. Marii producatori de anvelope recomanda inlocuirea lor la 6 ani de la data la care au fost produse, indiferent cati kilometri au fost parcursi cu ele sau cat de uzate sunt. Alti producatori sunt mai optimisti si spun ca durata de viata a unei anvelope e de 10 ani, dar doar daca o verifici serios la 5 ani. Anvelopa se uzeaza de la caldura – imbatraneste cauciucul, de la depozitare-se si invecheste-, modul de folosire, cum e exploatata. O alta mare problema este reprezentata de anvelopele second-hand. Intr-adevar, anvelopele sunt scumpe, nimic de zis, trebui montate, echilibrate, costurile sunt mari, ce mai.

Asa ca iti spui ca mai bine anvelope second-hand, ca sunt mai ieftine si poate mai bune. Grija mare insa pentru ca si o anvelope de unde an sau doi e periculoasa si nu stii niciodata cum a fost folosita si pe ce fel de masina. In garda trebuie sa fii si la cumpararea de anvelope noi. Poti sa te trezesti ca ai dat bani pe o anvelopa asa de noua incat anul de fabricare e inainte de nasterea copilului tau! Durata de viata va fi, evident, mai scurta, iar garantia data de producator ar putea fi si ea expirata de ani buni. Invata sa renunti chiar si la roata de rezerva daca e veche, desi arata impecabil. Nu faci decat sa-ti risti viata ta si a familiei. In concluzie, daca ai cauciuri uzate si invechite si constati acest lucru la orice revizie schimba-le rapid si asigura astfel o manevrabilitate si o franare ca la carte pentru masina ta.

In online, anvelopejantealiaj.ro, magazin online specializat in comercializarea de jante si anvelope pentru orice tip de autovehicul, de iarna, vara, all-season, comerciale, de la marci importante de pe piata de profil, are cea mai variata si mai buna oferte de anvelope noi, oferind asistenta completa in alegerea lor. Consulta oferta online si decide care set de anvelope se potriveste masinii tale!

Calitate la un pret mic sau promovare inteligenta?

Hainele de bumbac au beneficiat de campanii de promovare si au transmis de-a lungul timpului o multime de mesaje pentru oameni de pretutindeni. Chiar si cu noua tehnologie disponibila pentru marketing, exista cateva modalitati mai bune de a transmite si promova mesajul, altfel decat cu ajutorul oamenilor de rand, in scopul de a servi ca panouri mergatoare.

Cineva care este dispus sa poarte un logo anume este destul de pasionat de brand-ul pe care il promoveaza. Dar, daca beneficiarii asociaza haina cu substantele chimice, toxice si cu distrugerea mediului? Asta nu mai este atat de captivant! Interesul consumatorilor in produsele organice de toate tipurile este in plina expansiune, piata de imbracaminte ecologica incepand sa prinda tot mai multe aripi. In primele zile, consumatorii nu sunt foarte constienti de ceea ce inseamna bumbac organic, ci de ceea ce poarta si pe cine reprezinta. Acesta devine un adevarat proces de marketing lent, ducand la o crestere reala in industria de produse promotionale. In alte situatii, calitatea primeaza in fata unui logo arhicunoscut, chiar si atunci cand vorbim de haine online ieftine copii. Poate multe dintre companii nici macar nu sunt constiente de ceea ce presupune bumbacul organic, dar clientii lor sunt intr-o continua cerere. Numele de branduri mari si-au facut angajamente de profil inalt, in scopul de a utiliza materiale regenerabile in produsele lor, iar noile companii pluseaza intens pentru a servi piata cu articole de imbracaminte durabile si calitative, chiar si dupa mai multe purtari.

Pentru multi, sugestia unei haine eco-friendly ridica inca o imagine de grosier, tricouri decolorate ale anilor trecuti, articole de imbracaminte care nu ar putea concura alaturi de un amestec sintetic de inalta performanta. Din fericire, aceasta impresie se schimba! Impreuna cu utilizarea unui bumbac organic, multe companii sunt in cautarea de alternative, de la bumbac si fibre sintetice populare si pana la tesaturile reciclate.

Imi place Edith Piaf

Maretia cantecului francez este de a fi fost un gen minor (sa zicem, la intamplare, pana i secolul al XIX-lea; e o data oarecare, asta nu schimba deloc rationamentul meu). Astazi, in Franta, el e pe cale sa inlocuiasca poezia, sau mai exact sa-i uzurpe locul. Faptul face parte dintr-o tendinta mai generala: concomitent, unii intelectuali nu mai ezita sa compare tragedia antica cu o finala de Campionat Mondial la fotbal; comparatie care n-ar fi socanta daca nu s-ar substitui reflectiei asupra acestui fapt social total care a devenit industria spectacolelor sportive o industrie despre care sunt de acord ca posedatiile ei specifice si chiar intretine un oarecare raport cu tragicul, chiar daca nu il poate echivala pe Sofocle.

Revin la cantecul francez: aproape in totalitatea sa, este o productie neroada, fals literara, sub-prévertiana, lacrimogena si demagogica. Profesia e populata de falsi rebeli, de isterici, de imbecili inveterati; cand nu picura bune sentimente, vinde ura si resentiment la kilometru. Confuzia este atat de mare incat, evident, cuvintele de mai sus vor trece drept ostile poporului. Recunosc: sunt ostila. Dar imi place Edith Piaf. Am ascultat-o de mica. Vocea ei si ecoul cu care se propaga - chiar si fara nici un fel de alte modificari si tratamente tehnice, absente la vremea ei - Edith - mica porumbita - m-a fascinat dintotdeauna. Asta pentru ca armonia versurilor se imbina aproape divin cu ritmul melodic si vocea de inger, caruia i se canta la o harpa. Si daca nu ati ascultat pana acum - nu e deloc tarziu sa incepeti. Iata cateva recomandari: C'Est pour Ça (from the film "Neuf Garçons et un Coeur") Qu'As-Tu Fait John? Sophie La foule Je ne regrette rien Sous le ciel de Paris Le Geste Si Tu Partais Une Chanson a Trois Temps Un Homme Comme les Autres Les Cloches Sonnent Johnny Fedora et Alice Blue Bonnet Le Rideau Tombe Avant la Fin Elle Avait Son Sourire si multe altele…. Numele sau adevarat era Édith Giovanna Gassion. Si-a luat pseudonimul "Piaf" (in argot-ul parizian insemna vrabie) cu ocazia debutului, in anul 1935.

De origine sociala modesta, fiica a cantaretei ambulante Line Marsa, de origine italo-algeriana si a acrobatului de circ Louis Gassion, a avut o copilarie grea, fiind crescuta de bunica ei, patroana a unui bordel in Bernay, localitate din Normandie, iar mai tarziu, in cartierul Belleville de la periferia Parisului. Dupa sfarsitul primului razboi mondial, tatal sau este angajat de un circ ambulant si o ia cu el pe Édith, cu care imparte rulota ce-i servea de locuinta. Pentru a-si ajuta tatal, Édith incepe sa cante la colturi de strada, castigand astfel cativa bani. La varsta de 17 ani, Édith ramane insarcinata in urma unei legaturi cu un anume Louis Dupont. Fiica sa, Cecille, va muri de meningita in anul 1935. Parasita de "P'tit Louis", Édith - in varsta de 20 de ani - decade tot mai mult, frecventeaza straturile cele mai de jos ale societatii pariziene, lumea vagabonzilor, proxenetilor, a traficantilor de droguri, a prostitutiei.

Continua sa cante pe strazile Parisului, pentru a-si asigura o existenta de mizerie. Intr-o seara a anului 1935, Édith il cunoaste pe Louis Leplée, proprietarul cabaretului "Le Gerny's" de pe "Champs-Élysées", care o invita sa cante in localul sau cateva melodii, printre care si compozitii ale lui Vincent Scotto. Aceasta aparitie in public pe scena unui local marcheaza debutul carierei sale artistice. Lui Leplée i se datoreaza si denumirea de "môme Piaf", datorita staturii ei scunde. La "Le Gerny's", Édith inregistreaza primele sale succese. Maurice Chevalier, in plina glorie, si Jacques Canetti, impresar la radio, sunt subjugati de interpretarile lui Édith Piaf. Canetti ii asigura o emisiune la radio si, la sfarsitul anului 1935, ii inregistreaza un disc cu melodia "La foule". Si iata ce vedeta a ajuns. Cine zice ca din mizerie nu se pot ridica imperii luminate de cele mai imposibile stele?! Totusi aici completez cu ceva: cantecul zis popular este o impostura industriala. O democratie (cu exceptia cazului in care, tocmai, e populara, adica daca a imprumutat de la burghezie conceptia despre popor) are nevoie de persoane libere si instruite, capabile sa aprecieze cele mai inalte productii ale spiritului si-ale corpului omenesc de-a lungul timpului si spatiului (si daca se considera ca orice cultura este burgheza, trebuie mentionat; dar atunci trebuie sa admitem ca, pretinzandu-ne totusi de stanga, dorim ca productia catorva multinationale si a unor companii zise independente sa ofere o cultura specifica pentru popor, ba chiar, daca tot suntem aici, pentru faimoasele noastre periferii). Si ar trebui sa se fi facut totul pentru a dezvolta cultura francezilor inainte de a decide ca poporului ii va corespunde o cultura populara (adica, in fapt, complet comerciala si total dispretuitoare fata de publicul ei).

Mie mi se pare ca democratizarea presupune ca Shakespeare sa fie accesibil unui numar cat mai mare de oameni; daca dintre acestia multi aleg sa nu acceada la el, de ce nu? Dar as vrea cel putin ca alegerea sa le fi fost oferita si sa nu fie condamnati de facto la a crede ca un cantaret depresiv si fara voce nu este un poet pe motiv ca foloseste un dictionar de rime. Cititorul acestor randuri sa ma ierte just pentru placerea simpla de a profera banalitati.

Pescuitul pentru amatori

Hobby-ul care pare sa fie cel mai raspnadit in jurul barbatilor Romania este pescuitul. Nici nu este de mirare de altfel, deoarece este in mare aprte relaxator, linistit, izoleaza orice persoana ce practica acest sport de stresul urban si ofera si o cina deosebit de apetisanta ( mai ales in cazul unei placeri ascunse si de a gati).

Ceea ce este cu adevarat improtant la pescuit este sa ramaneti cu mintea limpede si sa va eliberati de toata agitatia cotidiana. Deci, pe acest principiu, cele mai importante accesorii de pescuit sunt: scaune de pescuit, unditele, momelile si catea racoritoare. Cu toate acestea, exista si persoane care fac din acest hobby ceva mai mult decat o simpla activitate de relaxare. Exista blog-uri speciale de pescari, cu sfaturi legate de locuri si sezoane unde se poate pescui pentru a prinde bine pestii.

Totodata pescarii merg si perioade lungi de timp la pescuit , de la cateva nopti petrecute pe mal pana la o saptamana, si in cazuri rare si mai mult. Pescarii au nevoie de o varietate de accesorii si articole de pescuit, si cum astazi foarte multi oameni nu mai au timp de aproape nimic, este evident ca nu isi vor gasi timpul necesar sa mearga la un magazin specializat de pescuit pentru a isi reface plinul de obiecte pentru plecarea la pescuit. NU poti pur si simplu sa pleci intr-o zi la pescuit, oprind pe la magazin si aprovizionandu-te, deoarece pentru fiecare soi de peste pe care vrei sa il prinzi ai nevoie de alte lucruri. Tocmai de accea, pentru oamenii care nu mai au destul timp sa isi caute articolele de pescuit direct in magazin, au aparut foarte multe magazine de pescuit online. In acest fel, cel ce are 5 minute disponibile si o pasiune mai dezvoltata va avea timp sa isi gaseasca tot ce are nevoie pentru a iesi la o aprtida de pescuit cu prietenii.

Pescuitul este unul dintre cele mai vechi moduri de capturare a hranei pe care oamenii o practica. Cu toate acestea, in ziua de astazi au evoluat destul de mult lucrurile, deoarece acum cei care chiar au o afacere din pescuit nu vor sta cu undita in mana sa pescuiasca, ci vor folosi diferite utilaje de epscuit, cum ar fi vase care merg prin locurile unde sunt bancuri de pesti si cu un navod pestii sunt prinsi intr-un numar foarte mare. Astfel, afacerile din pescuit sunt facute altfel decat la inceputurile lor. Bineinteles ca exista si crescatorii speciale de pesti, deoarece piata este mult prea amre pentru a se face fata doar din pescuit. Astfel putem observa cum felul in care se pescuia acum cateva mii de ani este acum accesibil tuturor, intr-o varianta mult mai epfromanta bineinteles, si facandu-se o placere din acest lucru, nu un loc de munca.

Cu toate acestea inca exista oameni care trraiesc foarte bine si din meseria de pescar, dar dupa cum am spus acestia nu mai pactica acelasi lucru ca si pescarul de acum 2000 de ani, singurul lucru pe care-l au in comun cei doi este faptul ca amandoi scot pestii din apa. Totodata mai este de observat cum tot ce tine de pescarie se poate gasi in cadrul unui magazin de pescuit online.