Sarcina este anuntata de mai multe semne clare. Ce sa urmaresti ca sa afli cat mai repede daca esti gravida?

De cele mai multe ori o femeie stie cand e insarcinata, insa nu poate depista fara ajutor medical momentul exact al instalarii sarcinii. Cu toate ca fertilizarea ovulului apare in primele 12 ore de la ovulatie simptomele precoce de sarcina sunt resimtite de abia dupa implantare, asta insemnand la 7-10 zile de la ovulatie. Odata ce embrionul e format apar si hormoni hCG care trimit semnale clare ale sarcinii in evolutie. Daca ciclul intarzie o zi trebuie facut un test de sarcina mai ales daca a avut loc si un contact sexual neprotejat.

Care ar fi semnele sarcinii care iti pot spune ca esti pe cale sa devii mamica peste 8-9 luni? In prima faza vei simti intepaturi la nivelul inferior al abdomenului, apar sangerari usoare, oboseala mai mare nejustificata, sensibilitate prea mare a mameloanelor, dureri de spate. Mirosul devine si el mai puternic, in gura apare gustul metalic, apar si ametelile, cosurile pe fata, bufeuri permanente, mucus cervical in exces. Aceste semnale sunt cele care anunta si inceputul unei perioade menstruale, asa ca doar testul de sarcina pozitiv confirma prezenta sarcinii. Cand deja avem test pozitiv, apar semnele sarcinii in evolutie, adica mameloane inchise la culoare, greata, urinari frecvente, dureri de cap, emotii traite puternic, pofta mai mare de mancare. Temperatura bazala ridicata, constipatia si balonarea frecventa, venele din zona sanilor prea vizibile, aparitia de mici umflaturi pe areole care se tot maresc, iata alte semne ale unei sarcini. Inca un semn clar ca esti insarcinata este si schimbarea culorii vaginului, care capata o culoare mai purpurie, asta pentru ca e un nivel crescut al circulatiei sangelului in regiunea respectiva.

Pe de alta parte, femeile pot sa aiba si niste semnale ciudate care anunta si ele sarcina. De pilda apar ragaieli frecvente, rau de masina, insomnii frecvente, crampe la picioare, senzatii de nas infundat mereu, fara raceli, mirosul diferit al urinei. Medicii sunt de parere ca o femeie stie ca e insarcinata inca din a 10-a zi de ovulatie, cand apar si diverse simptome descrise mai sus, insa nu e o regula, fiecare femeie e diferita.

Comentarii

  1. Find trade news, resources, perception into the CNC machining course of, and more, on the Fast Radius blog. The Fast RadiusCloud Puffer Jackets Manufacturing Platform™combines digital design technology with the expertise of our staff to make your project possible. A world network of production companions and logistics hubs ensures the fastest possible transport occasions. Our partnership with UPS provides us the facility to move merchandise around the world with ease. Access a staff of producing and engineering specialists that care about your project and can work with you from concept to success.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu