Situatii in care s-ar putea sa ai nevoie de un evaluator imobiliar


Pe piata imobiliara au loc in fiecare zi sute de tranzactii, proprietatile imobiliare se vand si se cumpara intr-un ritm ametitor. Fiecare proprietate imobiliara are un pret, o valoare, de care depinde intreaga tranzactie. De multe ori pretul sau valoarea trebuie sa fie supusa unei analize pentru a se confirma obiectivitatea sa. De aceasta evaluare imobiliara se pot ocupa evaluatori in Bucuresti, care pot estima pretul corect al proprietatilor si pot pune la dispozitia celor interesati rapoarte de evaluare complete.

De ce ar fi necesara evaluarea proprietatii imobiliare? Sunt mai multe motive evidente. Pentru simpla informare, vrem sa stim clar ce valoare are o proprietate pe piata cand vrem sa vindem sau sa cumparam, pentru o impozitare corecta, cand se estimeaza de catre evaluatori in Bucuresti valoarea impozabila si valoarea de impozitare a unei cladiri. Mai putem avea nevoie de evaluatori pentru a avea rapoarte de evaluare si atunci cand vrem sa luam un credit, cand creditul se garanteaza cu proprietatea imobiliara, creditul trebuie sa fie suficient de mare cat sa poata fi garantat cu proprietatea. Raportarea financiara este alta situatie in care avem nevoie de evaluatori cu experienta, asigurarea proprietatii poate sa se bazeze pe estimarea valorii de asigurare realizata de aceiasi evaluatori. Adaugam pe lista si partajarea, cand proprietatea imobiliara se imparte si e nevoie de o valoarea concreta, obiectiva a acesteia.

Indiferent de situatie evaluatorii imobiliari sunt pregatiti sa ofere informatii detaliate si rapoarte complete despre proprietatea in cauza, intocmirea lor se face pe baza unor documente clare, la final atat evaluatorul, cat si proprietarii vor sti valoarea reala a proprietatilor si vor putea sa o foloseasca in orice scenariu au nevoie. Intocmirea rapoartelor nu dureaza mult, fiecare raport dat de evaluatori este verificat si continte toate datele necesare pentru luarea celor mai bune decizii, informatiile prezentate sunt actualizate si se incadreaza in legislatia in vigoare in domeniul evaluarilor imobiliare.

Comentarii