Femei cu povesti de viata interesante de care nu ati auzit inca

Belva Ann Lockwood. Belva a luptat toata viata pentru drepturile femeii pana sa existe miscari care sa militeze pentru asa ceva. A terminat dreptul si a fost printre primele femei care au practicat dreptul in SUA. A fost prima femeie care a reusit sa ceara Congresului in 1879 sa poata practica la Curtea Suprema. A reusit sa ajunga si acolo cu multa ambitie si determinare. Femeia a participat si la alegerile prezidentiale din 1884 si 1888 ca si candidat. Desi nu a castigat a fost prima femeie are a aparut pe listele de candidati. In 1917, la mult timp dupa ce a murit a fost recompensata pentru meritele sale.

Chipul sau a fost sculptat si a aparut si pe timbre. Nave au fost denumite in cinstea sa si a intrat si in National Women’s Hall of Fame in 1983. Hedy Lamarr. A fost o actrita de la Hollywood care a fost denumita cea mai frumoasa femeie din lume. Lamarr a fost si un inventator, ea a contribuit la dezvoltarea unei tehnologii revolutionare care ne ajuta sa ne descurcam mai bine astazi. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial, Lamarr a dezvoltat o tehnologie utila pentru semnalul radio, pentru imbunatatirea sa, folosita pentru dezvoltarea torpilelor si puterii lor. Torpilele puteau fi bruiate, semnalul lor, insa dupa implementarea tehnologiei lucrurile nu mai erau posibile.

Pana in anii 1960 armata nu i-a luat munca in serios, dar dupa aceasta data au implementat tehnologia. Tehnologia respectiva a stat si la baza retelelor de telefonie, Bluetooth, CDMA, comunicatiilor Wi-Fi. In 2014 a fost inclusa in National Inventors Hall of Fame. In cinematografie a stralucit, dar in tehnologie a reusit sa faca ceva la care putini ar fi visat in acele timpuri.

Comentarii

Trimiteți un comentariu