Spatii comerciale de inchiriat vs. spatii de cumparat. Cumperi sau inchiriezi?

O afacere in domeniul comertului are nevoie de un spatiu amplasat intr-o zona cat mai buna pentru a se putea mentine pe o piata unde competitia este foarte mare. Gasirea spatiilor comerciale care sa fie cat mai bine situate si sa aduca si multi clienti este o misiune de multe ori imposibila. Alegerea unui spatiu comercial depinde de vechimea afacerea. De exemplu, daca avem o afacere la inceput de drum nu vom cumpara cu siguranta spatiul, vom merge pe varianta unor spatii comerciale de inchiriat.

Spatiile de inchiriat inseamna chirie lunara fixa, stii exact cat cheltuiesti pe spatiu, poate ai si utilitatile incluse in chirie, sumele platite lunar sunt mai mici decat suma platita pentru cumpararea de spatii. Inchirierea inseamna si mutare mai simpla cand nu mai esti multumit de spatiul detinut, nu e nevoie de alta cheltuiala mare, de cumparare si de alte investitii. Spatiile de inchiriat se gasesc mai usor, sunt site-uri specializate cu spatii comerciale de inchiriat care isi actualizeaza mereu bazele de date, au anunturi verificate, cu descrieri, fotografii, indicatii de orientare, date de contact pentru negociere direct cu proprietarii. La inchiriere poti sa faci si economii, poti sa iti gestionezi mai usor bugetul lunar. Daca afacerea e mai veche in locul inchirierii se poate apela la cumpararea de spatii comerciale. Banii pe care te bazezi sunt mai multi, afacerile cu vechime sunt si profitabile, deci banii cheltuiti pe cumparare se vor amortiza, mai ales daca si zona aleasa e una buna. Odata ce ai cumparat un spatiu comercial il poti amenaja exact asa cum iti doresti, nu mai cheltuiesti lunar pe chirie, poti sa iti gestionezi ceva mai bine cheltuielile, dar predictibilitatea nu mai este de partea ta, pot sa apara mereu alte si alte cheltuieli neprevazute.

Cumpararea de spatii comerciale este necesara cand nu gasesti chirie sau vrei sa te extinzi si ai un buget suficient de mare, cand vrei sa nu depinzi de chirii si de anumite spatii configurate intr-o maniera in care s-ar putea sa nu iti convina. In general e bine intai sa incerci varianta inchirierii si cand dispui de un buget suficient si ai nevoie de o extindere a afacerii care merge bine sa te orientezi si spre cumpararea de spatii comerciale.

Comentarii