Etapele parcurse pentru o proiectare perfecta din toate punctele de vedere

Poate cea mai importanta etapa in construirea unei case este reprezentata de faza de proiectare. Daca ai un proiect bun, facut de specialisti, vei avea si o casa care va rezista in fata oricaror probleme aparute pe masura ce trece timpul. Proiectarea unei case incepe intotdeauna cu o documentare solida.

Documentarea este esentiala pentru a avea o proiectare casa cat mai eficienta si mai bine facuta. In documentare este inclusa identificarea modelului de casa care urmeaza a fi construita. Aici putem opta pentru case clasice sau case moderne, case in stil traditional sau rustic. Cand stim ce model vrem, alegem si regimul de inaltime, parter, mansarda, etaj s.a.m.d. Modelul de casa si regimul de inaltime odata stabilite se trece la alta etapa, alegerea tipului de structura. Structura poate fi din caramida, metalica sau din lemn. Casele de vacanta vor fi din lemn, cele permanente din caramida sau cu structura metalica. Daca pana aici vi s-a parut usor urmeaza o parte foarte grea, alegerea materialelor. Aici e nevoie de interventia unor specialisti, de ingineri, de arhitecti, pentru a stabili clar si costurile pentru toata etapa.

Cand si materialele sunt stabilite se trece la proiectarea de casa efectiva. Ce acte veti obtine? Certificatul de Urbanism, care contine pozitia constructiei, regimul de inaltime, cota de inaltime la cornisa si foarte multe detalii tehnice care ii ajuta pe cei care vor proiecta, studiul geotehnic. Proiectarea efectiva incepe cu o vizita la biroul de proiectare, unde se stabilesc si planurile de arhitectura, de rezistenta, de instalatii, memorii tehnice, documentatie economica, tehnologica.

La final se obtin si avizele si acordurile de amplasament si autorizatia de construire si construirea poate fi demarata. Pe hartie sunt multe de facut, dar in practica puteti apela la firma care v-a vandut si loturile pentru a grabi lucrurile.

Comentarii