Chiar daca preventia este bine facuta tot ajungi cu micutul la dentist. Cum poate fi combatuta frica de dentist?

Prevenirea este cea mai buna solutie pentru evitarea unor vizite prea dese la o clinica stomatologica sector 6 specializata in stomatologie copii. Igiena orala corecta si un periaj realizat asa cum trebuie inca de la varste mici poate tine departe copilul de cabinetul stomatologic atat de infricoasator. Parintii se pot ocupa de copii la varste ceva mai mici, le pot asigura un periaj corect cu periute speciale, insa trebuie sa ii duca si la stomatolog pentru controale de rutina si evitarea unor carii sau afectiuni gingivale.

La varste mai mari copiii trebuie invatati sa se spele pe dinti, alimentatia trebuie sa fie adecvata, vizitele la dentist trebuie sa fie o obisnuinta. Usor de zis, greu de facut, mai ales la partea cu vizita la o clinica stomatologica sector 6 zambetdent. Frica de dentist o au mai toti copiii, e normala, insa ea poate fi combatuta usor daca avem un medic care stie cum sa atraga copiii, sa transforme intreaga experienta intr-una interactiva si interesanta. E important ca micutul sa se familiarizeze cu centrul medical specializat in zambetdent stomatologie copii, sa faca o vizita inainte de programare, sa vada ce e in cabinet, sa cunoasca doctori si asistente, sa se poata juca cu anumite lucruri. Anxietatea poate fi evitata si daca mediul de lucru al dentistului e unul placut, sunt fel de fel de lucruri pe care micutul le poate folosi in joaca sa. Unele clinici au si psihologi specializati pe asigurarea unui confort cat mai eficient micutilor pentru o experienta placuta si funny la dentist. Medicul trebuie sa comunice bine cu micii pacienti, sa fie calm si sa pastreze un ton cat mai bine adaptat pacientului din fata sa.

Doar cei cu experienta pot sa faca acest lucru, de aceea este recomandat sa ne adresam unei clinici cu medici specialisti care inteleg foarte bine ce inseamna pacientul-copil si cum trebuie tratata situatia in contextul respectiv. Si jucariile pot face minuni, fie ca sunt ale copilului, aduse de acasa, prietenii sai, fie ca sunt de la clinica, din cabinet. Per total trebuie sa existe o cooperare medic-parinte-personal auxiliar pentru interventii cat mai usor de facut si copii fericiti cand pleaca de la dentist.

Comentarii