Animale care s-au dovedit a fi artisti desavarsiti

Lea, leul de mare care picteaza tot ce vrea. Jen DeGroot este un specialist in mamifere marine de la Oregon Coast Aquarium. A reusit sa invete un leu de mare pe nume Lea sa picteze ca sa nu se plictiseasca si Lea a inceput sa adore sa faca acest lucru. Max, alt leu de mare, a invatat si el sa picteze la fel de bine.

Picturile au fost vandute pentru a strange bani pentru ingrijirea animalelor, Lea si Max au fost inclusi in cartea Fur in My Paint. Operele de arta i-au facut pe oameni sa fie mai interesati de leii de mare, cu toate ca leii nu prea sunt interesati de oameni... Balenele Beluga adora sa picteze la orice ora. Balenele Beluga care traiesc in Japonia, in Yokohama, la un paradis marin, au primit cadouri deosebite, niste pensule speciale pentru ele ca sa poata picta ce doresc direct din bazin. Balenele tin pensulele in gura si sunt incurajate sa copieze picturi realizate de oamenii dintr-un program artistic gazduit de acvariu.

Balenele albe, cum se mai numesc, picteaza mi-nu-nat, au niste culori si imaginatie deosebite. Ingrijitorii inmoaie pensulele in vopsea si le ofera balenelor, care mai apoi aplica vopseau pe niste sevalete care atarna deasupra apei. Ce iese sunt niste opere de arta care pot fi expuse in orice galerie de arta moderna.

Comentarii