LA CE ITI FOLOSESTE UN SMARTHONE?

Smartphone-urile sunt gadgeturi la moda, fara de care unii nici nu isi mai pot imagina viata. Aceste dispozitive sunt pe atat de complexe, in ciuda marimii lor. Daca tocmai v-ati achizitionat primul smartphone si inca nu ai avut niciodata rabdare sa ii afli toate utilitătile, este momentul sa afli ce poti face cu un smartphone. Inca de cand au aparut pe piata, acestea au revoluționat ideea de telefon probabil mai mult decat au făcut-o telefoanele mobile. Puterea de procesare ale unor computere este foarte mare si ne surprinde intotdeauna in mod placut. Acesta dispozitive au conexiune la Internet, camere foto si o multime de senzori. In ciuda acestor extra dotari, multi dintre noi le folosim doar pentru SMS-uri si Facebook. Totusi, este bine sa aflati mai multe despre ceea ce puteti face cu un smartphone. Iata cateva lucruri interesante despre smartphone-ul tau. Probabil ca multe dintre acestea nu le cunosteai insa speram sa puteti folosi asa cum se cuvine un asemenea telefon inteligent.

*Verifica bateriile telecomenzii Ochii nu pot detecta lumina infrarosie emisa de telecomenzi, insa camerele digitale pot face asta, si implicit telefonul tau care este dotat cu o astfel de camera. Daca telecomanda iti face probleme si nu sti ce are, poti afla daca e stricata sau daca are nevoie de o alta baterie. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa indreptati telecomanda catre camera foto a telefonului si sa apasti orice buton. Daca observi o lumina alba sau violet, inseamna ca telecomanda functioneaza asa cum trebuie.
*Foloseste telefonul ca si pe o telecomandă Aceasta functionalitate nu este disponibila la toate smartphone-urile, insa cu putin noroc, ai șanse mari sa iti poți controla televizorul cu smartphone-ul tau, daca este Samsung, HTC sau LG. Anumite modele de smartphone-uri sunt prevazute cu un modul de raze infrarosii si software care permite controlarea diverselor gadgeturi din casa.
* Calculează distanta dintre două puncte Impresionant dar adevarat, camera foto a telefonului poate fi folosita si pentru a masura distanta dintre doua puncte, dar si inaltimea unui obiect. Exista numeroase aplicatii care te pot ajuta sa faci asta, dar trebuie sa stii ca măsurătorile nu sunt intotdeanua exacte, deoarece exista si o marja de eroare. Insa, daca te afli undeva si ai nevoie sa stii distanta aproximativa dintre doua puncte, telefonul te scoate din incurcatura.
 * Ai mereu o nivela la tine Chiar daca nu stiai smartphone-ul din buzunarul tau este, cel mai probabil, dotat cu un accelerometru, care masoară gradul de inclinatie sau pentru a oferi controlul in diferite jocuri. Acel accelerometru poate transforma telefonul intr-o nivela electronica, iar de cele mai multe ori, posesorii de iPhone au aceasta utilitate preinstalata. Asadar, functia de poloboc de pe iPhone va poate ajuta sa montati un pat sau sa montati parchetul, asa ca o puteti folosi cu incredere. * O consola cu Android Poate ai auzit deja despre existenta consolelor cu Android, pentru a juca un joc, ai nevoie doar de un cablu MHL, de un smartphone compatibil si de un controler Bluetooth. Trebuie doar să conectezi telefonul la televizor si te poți bucura pe deplin de toata puterea de procesare a smartphonului tau.
 * Conectează-i un stick USB Foloseste stick-uri USB sau hard-disk-uri externe pentru a pastra informatiile. Insa atunci cand trebuie sa trimiti cuiva un fișier pe care il ai pe un stick si nu te afli langa computer, un cablu OTG te poate ajuta în aceasta situație. Asadar, poti conecta chiar si un mouse sau o tastatura pe unele telefoane.
 * Masoara altitudinea, presiunea atmosferica sau temperatura Folosindu-se de antena GPS, un smartphone poate masura destul de precis altitudinea la care se afla utilizatorii. De asemenea, unele modele pot chiar sa detecteze pozitia in raport cu nivelul marii si sa calculeze presiunea atmosferica. * Scapa de apelurile nedorite Daca nu ne place sa fim deranjati constant de anumite persoane, acum putem scapa cu usurinta de apelurile nedorite. Cand respingerea apelului nu mai este suficienta, putem bloca numerele. Daca înainte aceasta functionalitate era disponibila numai pe Android, acum este valabila si pe iPhone. Smartphone-ul tau te ajuta sa scapi de apelurile anumitor persoane, simplu si rapid.
*Automatizează-ti telefonul Foarte interesant faptul ca sistemul de operare Android are o flexbilitate foarte mare, iar cu ajutorul unei aplicatii poti automatiza anumite procese. Acest lucru inseamna ca poti seta smartphone-ul sa redea muzica ta preferata de fiecare data cand introduci castile in el. Prin urmare, poti face in asa fel incat conexiunea WiFi sa se activeze in mod automat atunci cand ajungi acasa sau sa se inchida pe durata noptii.
* Vindeca cancerul Unii cu siguranta sunt sceptici, dar smartphone-ul tau chiar poate ajuta la vindecarea cancerului. Acest lucru se face cu ajutorul unei aplicații care se foloseste de puterea de procesare a smartphone-ului pentru a efectua diversi algoritmi. Rezolvarea respectivilor algoritmi grabeste drumul spre vindecarea acestei boli cumplite.

Comentarii