Cum sa fii un bun lider si sa ai o cariera de succes? Poti invata in sedintele de coaching si consultanta cariera

Coaching este un termen des intalnit intr-o multime de domenii. L-am auzit in sport, l-am auzit si in business, in cadrul unor conferinte, seminarii despre comunicare mai eficienta. La baza acestui coaching se afla un principiu foarte simplu: o persoana ajuta alta persoana sa isi imbunatateasca, sa isi dezvolte, sa obtina sau sa invete ceva. Se pot obtine la final noi calitati, noi abilitati, dar se pot perfectiona si cele deja existente. Totul e legat de atitudine, de comportament, de cunostinte, dar si de o anumita dezvoltare spirituala.

Coaching-ul poate fi formal sau informal, poate fi facut in public, cu mai multi indivizi, sau in particular, cu un singur individ. Alaturi de coaching intalnim din ce in ce mai des alt termen, leadership. Leadership coaching-ul implica imbunatatirea abilitatilor si a performantelor unei persoane sau a performantelor de la nivel organizational. Ideea este ca individul sa poata sa isi „joace” rolul de lider cat mai bine si sa poata avea o perspectiva cat mai clara asupra problemelor de rezolvat. Se pune accent pe dezvoltare personala, pe creionarea unei viziuni mai articulate si pe stabilirea unor scopuri realiste. Cel mai mare avantaj oferit de acest tip de coaching este legat de oferirea unei directii, unei perspective noi. Si daca ai o perspectiva noua stii si pe ce sa te axezi in directia pe care ai imbratisat-o deja, intelegi mai bine punctele tare tari si vulnerabilitatile si le poti corecta rapid, din mers. Comunicarea cu organizatia este imbunatatita, deciziile se iau mai usor si sunt mai bune. Si in Romania avem astfel de „antrenori” pentru leadership si cariera, de exemplu o avem pe Roxana Muresan, care ofera servicii de calitate celor care apeleaza la dansa. Cu ajutorul sau cei interesati pot dobandi o cariera mai solida, isi pot consolida pozitia de lider, totul prin intermediul unor programe de coaching si consultanta cariera testate, folosite in toata lumea. Roxana Muresan are studii de specialitate in domeniu, certificate care atesta competentele dobandite si cunostintele folosite in fiecare sedinta.

Instrumentele si metodologiile aplicate sunt acreditate international, rezultatele se pot vedea imediat dupa terminarea sedintelor. De la intelegerea lucrurilor care ii motiveaza pe ceilalti pana la time management si consolidarea abilitatilor de lider, toate aceste lucruri sunt decodificate pe rand in cadrul programelor atent gandite. Metodele de lucru intelese si aplicate corect au o baza solida de cunostinte si o practica serioasa in acest domeniu relativ nou.

Comentarii

Trimiteți un comentariu