Poarta suspendata, o solutie eficienta pentru un confort sporit in timpul folosirii, in orice anotimp

Am mai auzit de porti batante, glisante, porti automate cu diverse designuri, chiar si rotunde. Insa mai exista un tip mai special de poarta automatizata denumita suspendata sau autoportanta. Spre deosebire de alte tipuri de porti cele autoportante acestea au contragreutati si culiseaza pe sina, doar ca sina nu sta pe sol. Numite si porti in consola, portile suspendate se monteaza usor, elementele de feronerie sunt ieftine si se pot comanda rapid online la preturi bune oricand. 

Ele sunt ideale acolo unde nu se pot monta porti batante, portile suspendate nu ating solul, nu vor fi probleme cand se depune zapada multa sau gheata, factori ce pot influenta culisarea la portile mai simple. La o poarta suspendata vom gasi sisteme de culisare cu carucioare cu role si sine, ea functioneaza silentios, sinele nu ingheata, nu se aduna diverse depuneri. Constructia robusta, sudarea sinelor pe baza portii, rezistenta la rugina, iata doar trei motive pentru a avea o poarta suspendata in incintele industriale sau in spatiile comerciale. Marele sau avantaj este ca se poate monta pe orice tip de teren, sina nu se amplaseaza pe sol, nu depinde de el. Pentru ca sunt facute preponderent din aluminiu, otel, inox, otel zincat galvanizat aceste porti rezista foarte bine in timp, au design modern, se adapteaza in functie de dimensiunile dorite. 

Siguranta sporita este garantata de comportamentul uniform in orice sezon, dar si de sistemele cu fotocelule care blocheaza imediat poarta daca e detectata miscarea sau cand poarta se actioneaza gresit. Portile suspendate au nevoie de ceva mai multa atentie la automatizare, asa ca va trebui sa apelati la firme cu experienta si la sisteme performante pentru a avea o poarta cat mai simplu de folosit. Firmele care vand elementele specifice automatizarilor pentru acest tip de porti va vor sfatui in privinta produselor care urmeaza sa fie alese, dar si in privinta intretinerii ulterioare, avand astfel un ajutor de nadejde pentru un confort sporit in utilizarea portilor suspendate.

Comentarii