Cum alegem bicicletele pentru copii pentru siguranta si confort cat mai bun?

Miscarea in timpul copilariei este foarte importanta. Micutii ar trebui sa petreaca cat mai mult timp in aer liber, sa se joace si sa faca cat de multa miscare pentru o dezvoltare armonioasa si frumoasa. O modalitate prin care puteti sa ii ajutati pe micuti sa petreaca cat mai mult timp in aer liber este incurajarea mersului pe bicicleta.

Bicicleta nu numai ca ii va ajuta sa se dezvolte armonios, dar le va oferi si o modalitate de distractie in fiecare zi. Bicicletele pentru copii trebuie alese cu mare grija, mai ales ca vorbim despre ciclisti neexperimentati, trebuie sa fie cat mai rezistente, solide, sigure, stabile, de calitate buna. Atunci cand v-ati decis ca vreti sa cumparati biciclete pentru copii este bine sa tineti cont de cateva lucruri importante.

In primul rand cand comandati biciclete pentru copii orientati-va spre cele cu un cadru din materiale usoare, aluminiu, usor de intretinut. Va trebui sa va deplasati cu bicicleta si sa o carati dintr-un loc in altul asa ca veti avea nevoie de un model cu un cadru cat mai usor.

In al doilea rand alegeti biciclete pentru copii in functie de constructia cadrului, cele pentru baieti au teava superioara sudata, cele pentru fete nu au asa ceva.

In al treilea rand pedalele bicicletei pentru copii trebuie sa fie late si cu suprafete aderente. Aderenta cat mai buna asigura o plimbare fara accidente mai ales cand micutii invata sa mearga pe bicicleta pentru prima data.

In al patrulea rand atentie mare si la jante si la sistemul de franare, acestea trebuie sa fie cat mai solide si cat mai bine centrate, calibrate pentru a se evita orice accident.

In al cincilea rand bicicletele se aleg si in functie de varsta, rotile sunt de marimi diferite, pe masura ca micutul creste va „creste” si bicicleta cu el.

In al saselea rand foarte important este ca o bicicleta sa aiba si roti ajutatoare din cauciuc, cele colorate sunt de evitat pentru ca pot fi tratate cu diverse substante chimice.

Ghidonul si saua trebuie sa fie usor reglabile, sa fie cat mai flexibile pentru a se putea adapta in functie de inaltimea copilului. Confortul pe bicicletele pentru copii este asigurat de ghidonul care se poate da mai in fata sau se poate apleca.

Comentarii