Fundatiile pentru microcentrale eoliene sunt mai stabile cu micropilotii moderni realizati de firme cu experienta

Viitorul planetei noastre depinde de cat de bine stim sa o conservam. Apelarea la resurse regenerabile si exploatarea lor cat mai chibzuit poate fi cea mai buna solutie pentru a iesi din impas atunci cand nu vom mai avea pe ce sa ne bazam existenta. O varianta pentru a obtine energie electrica, de pilda, ar fi sa ne folosim de microcentrale eoliene. Curentii de aer si vantul pot sa ne ajute enorm sa facem economie de resurse si sa obtinem si energie electricade calitate fara prea mare efort. 

Turbinele eoliene si instalatiile speciale care pot furniza energie electrica la cartiere intregi, iata care ar putea fi viitorul unei produceri de energie electrica fara a folosi foarte multe resurse neregenerabile. Microcentralele eoliene au nevoie insa de o fundatie foarte solida ca sa faca fata unei functionari continue. Structurile sistemelor eoliene pot fi destul de grele si pot pune presiuni uriase pe straturile solului, daca acestea sunt instabile pot duce la slabirea rezistentei structurii. De aceea fundatiile pentru microcentralele eoliene trebuie sa contina neaparat micropiloti Terratest

Desi denumirea e putin SF micropilotii sunt niste structuri foarte simple, realizate direct in teren, in urma forarii unor gauri cu diametre de pana la 250 mm si umplerea lor cu diverse materiale. Tuburile metalice sau profilele sunt instalate si cimentate la nivelul solului, rezistenta structurii de deasupra lor creste exponential, mai ales daca acesti micropiloti Terratest sunt realizati dupa o analiza atenta a greutatii cladirii si a structurii solului. Ei devin utili acolo unde nu ai cum sa pui piloti conventionali, nu au capacitati portate asa de mari ca in cazul pilotilor, dar fac fata foarte bine sarcinilor de transmis. 

Micropilotii se executa in orice tip de teren, utilajele folosite sunt micute asa ca pot intra oriunde, chiar si in spatii mai greu accesibile. Marele avantaj al unor micropiloti Terratest este dat de preluarea unor incarcari si de de 20 de tone, micropilotii se pot folosi pentru fundarea structurilor noi si pentru reabilitarea fundatiilor deja existente. Micropilotii de acest tip preiau si incarcari suplimentare, sprijina structurile deja existente, contracareaza fortele de ridicare si pot contribui la stabilizarea pantelor sau atunci cand e nevoie de reabilitari seismice. Alte avantaje ale micropilotilor pot fi desfasurarea activitatilor pe parcursul constructiei, tehnici multiple si rapide potrivite oricaror cerinte de lucru si rapiditatea realizarii lor in teren.

Comentarii