Televizorul nu va mai fi asa cum il stii acum. LG deja a prezentat televizorul cu ecran rulabil


Televizorul este un gadget gasit in casele tuturor. Mai mare sau mai mic, cu rezolutii uimitoare si imagini impecabile televizorul modern nu prea mai are nimic din caracteristicile stramosilor sai cu tub. Anual in Las Vegas sunt prezentate cele mai tari inventii ale producatorilor, cei care vor sa vada ce le rezerva viitorul in materie de gadgeturi trebuie sa priveasca cu atentie la noutati si sa isi adapteze bugetele pentru viitoarele lansari de produse.

Anul acesta insa un televizor mai special le-a atras atentia celor prezenti la eveniment, un televizor care are ecran ce se poate rula, ecranul e OLED de calitate foarte buna, are rezolutie 4K si diagonala ajunge la 165 cm. LG, brandul producator, are deja la activ un ecran flexibil, prezentat in 2013, in 2016 a venit si cu un ecran care se ruleaza, dar cu diagonala micuta, de 45 cm. 

Ecranul televizorului care se ruleaza e foarte subtire, se poate rula pe ax, imaginea e foarte buna si nu e foarte deosebita fata de cea de pe alte ecrane produse tot de LG. LG a lucrat mult timp la prototipul prezentat, un singur buton apasat de pe telecomanda determina retragerea ecranului partial in baza televizorului. Ecranul de 16:9 devine dintr-odata unul de 21:9, ca la cinema, experienta vizuala fiind foarte placuta. Astfel benzile negre dispar la filmele artistice si peliculele se pot urmari fara probleme. 

Daca vrem ceva si mai mic apasam iar pe buton si ecranul se retrage si mai mult in baza televizorului. Cine are nevoie de o asa imagine? Ziua televizorul poate oferi notificari, starea vremii, poate reda anumite piese si poate afisa numele lor. Nu vom cumpara prea curand televizorul celor de la LG, dar in 2018 vom putea arunca ceva bani pe un televizor urias cu OLED de la LG, un tv subtire tare, de 3 mm, cu diagonala de 195 cm si rezolutie 4K. Televizorul deosebit va avea si procesor α9, ideal pentru modulul de inteligenta artificiala ThinkQ, dar si asistentul Google.

Comentarii