Cand schimbam garniturile la termopane si la ce semne trebuie sa fim atenti?


La un termopan doua sunt elemente care asigura o izolare termica si fonica foarte buna: calitatea garniturilor de fixare si rezistenta si montajul corect al balamalelor. Daca unul dintre aceste doua elemente are probleme se va simti imediat o scadere a confortului si va scadea si izolarea fonica si termica. Daca la balamale mai greu va dati seama cand s-a intamplat ceva, la o garnitura pentru termopan Bucuresti este foarte simplu sa apreciati cand va trebui schimbata.

In primul rand garnitura imbatranita isi schimba aspectul, poate incepe sa iasa din canalul unde e fixata. In al doilea rand garniturile cu probleme lasa urme vizibile pe carpa, la fiecare curatare. In al treilea rand schimbul de aer intre interior si exterior se simte imediat ce va apropiati de geam, semn ca garnitura nu mai etanseaza corect. In al patrulea rand garniturile pentru termopane cu defecte incep sa se crape, se rup, se taseaza, nu mai stau in pozitia corecta.

Cand unul sau toate aceste elemente sunt vizibile la o evaluare rapida a garniturilor trebuie sa inlocuiti garniturile cu unele noi. Trebuie sa stiti ca orice garnitura pentru termopan Bucuresti are o durata de viata de maxim cinci ani, insa cam la doi ani acestea cedeaza si din cauza variatiilor prea mari de temperatura si umiditate, isi pierd elasticitatea.

Daca nu va pricepeti la depistarea defectelor garniturii este recomandat sa apelati la specialistii firmelor producatoare de termopane, cei care vor asigura si schimbarea corecta a termopanelor si un montaj profesional. Dupa o evaluarea corecta a defectelor aparute echipa de la firma producatoare de termopane se va asigura ca fiecare garnitura defecta este scoasa usor din canalul sau, se vor reevalua defectele dupa ce toata garnitura este expusa. La final se va pune noua garnitura cu mare atentie si se va testa izolarea fonica si termica prin metode specifice.

Comentarii