Cum amenajam magazinul alimentar?

Ati decis sa va deschideti un magazin alimentar, insa nu stiti care ar fi necesarul de materiale de care aveti nevoie pentru amenjarea sa cat mai prietenoasa pentru clienti?

Iata mai jos cateva sfaturi care va vor fi utile cu siguranta intr-un domeniu complet nou.
Pentru a amenaja cat mai bine magazinul alimentar, va trebui sa organizati cat mai bine raioanele, in functie de spatiul de care dispuneti.

Alegeti cat mai bine elementele decorative, luminile si mobilierul adecvat pentru a atrage cat mai multi clienti si pentru a-i fideliza. Retineti: o asezare cat mai simpla si eficienta, produse la indemana si bine impartite pe categorii! Lumina puternica si mobilier usor accesibil!

Amenajarea magazinului necesita de asemenea echipamente specifice. Dincolo de vitrine frigorifice si frigidere, daca veti avea si produse de patiserie-cofetarie, foarte apreciate de altfel de catre clienti – va trebui sa alegeti si vitrine pentru patiserie

Alegeti unele cat mai bine impartite si generoase ca spatiu, cu lumina puternica si favorabila, astfel incat produsele pe care le veti expune sa fie puse in valoare si sa atraga atentia clientilor.

Pentru raionul de mezeluri si carne, alegeti feliatoare pentru mezeluri si vitrine cat mai performante, atat pentru mezeluri si branzeturi cat si pentru carne. Un avantaj pentru magazinul vostru va fi sa alegeti in plus si masini de tocat carne. Indiferent cate variante de carne tocata preambalata sau vrac veti avea, cei mai multi dintre clienti vor prefera sa isi aleaga singuri carnea pentru tocat si sa va ceara sa o tocati in fata lor, astfel incat sa fie siguri de calitatea carnii pe care o cumpara. 

Indicat este sa le montati la vedere, astfel incat clientii sa vada ca este un serviciu pe care il oferiti.

Dupa dotarea magazinului cu vitrine si echipamente specifice depozitarii si procesarii produselor din magazin, veti avea nevoie de cantare pentru fructe si legume, cantare pentru carne, mezeluri si branzeturi, hartie pentru impachetat si pungi pentru transportat. De asemenea, nu uitati si de casa de marcat si de POS-urile pentru plata cu cardul. 

Comentarii