Parisul uimeste din nou: are parc pentru nudisti

Te-ai astepta ca la Paris sa se mai deschida un muzeu sau o galerie de arta, insa francezii se pare ca s-au saturat de atata cultura si au trecut la lucruri mai practice. Avand gusturi mai diferite fata de alte popoare, francezii sunt foarte deschisi cand vine vorba de nuditate. In Franta nudistii nu sunt priviti cu o spranceana ridicata, e ceva normal sa iti doresti libertate in orice forma ar fi ea.

Intre 31 august 2017 si 15 octombrie 2017 in Paris a fuctionat un spatiu special pentru nudisti in parcul Bois de Vincennes. In acest loc toata lumea care dorea sa fie nud si sa umble prin natura o poate face fara probleme, totul e legal, nu te opreste politia ca sa-ti dea hainutele si sa iti aplice si o amenda. Zona unde s-a organizat parcul pentru nudisti e ceva mai retrasa, are 7.300 de metri patrati, sunt panouri care delimiteaza spatiul, orice vizitator stie ca acolo sunt oameni goi care „zburda” pe unde vor. 

In parc au avut voie doar turistii si persoanele care voiau sa fie goale si sa lase hainele deoparte si nu erau permise filmarile sau pozele pe ascuns. Nici exhibitionistii nu aveau ce cauta acolo, din respect pentru cei care voiau sa se plimbe in costumul lui Adam si Eva. In acest fel viceprimarul spera sa schimbe viziunea oamenilor despre nuditate si nudisti, sa ii faca sa inteleaga ca nu e nimic rau sa fii gol intr-un spatiu amenajat si ca e legal, nimeni nu pateste nimic cat timp se afla in parcul respectiv si e cu ce are mai frumos si mai intim la vedere. 

Francezii care fac nudism, peste 2.6 milioane au fost foarte fericiti sa auda asa ceva, exista chiar si piscina pentru nudisti, aici se inoata de trei ori pe saptamana. Si in toata Franta mai exista 460 de zone pentru nudisti, unde sunt si spatii de camping si plaje intinse unde poti vedea doar doamne si domni, domnisoare sau micuti care nu au nicio problema in a-si arata corpul nud. Pana la urma nuditatea este si ea o forma de exprimare si trebuie respectata si apreciata, ajutata sa existe. Fiecare nudist este constient de ceea ce isi doreste sa faca si nu are nicio problema cu al sau corp, se accepta asa cum este si il arata si celorlalti din jur, evident, tot nudisti ca el.

Comentarii