Un tratament corect pentru acnee se stabileste impreuna cu medicul dermatology

Una dintre cele mai simple afectiuni cronice ale pielii, acneea, este cauzata de inflamarea glandelor sebacee si de excesul de sebum. Reactiile care urmeaza acestei inflamatii se pot vedea la nivelul fetei, al gatului, al pieptului sau al umerilor.

Intre 12-14 ani acneea se manifesta mai puternic, poate cauza dureri locale mai ales cand „cosurile” sunt pline de puroi. Pe langa tineri, acneea ii afecteaza si pe cei trecuti de 40 de ani, mai ales femeile au asa ceva. Netratata la timp accenea poate duce la neplaceri, la o estetica destul de neplacuta, porii se pot infecta si mai tare si apar infectiile multiple la nivel cutanat.

In functie de tipul de ten si de gravitatea acestei afectiuni cronice un medic dermatolog poate recomanda un tratament pentru acnee bazat la inceput pe o alifie sau pe creme speciale care inlatura cauzele aparitiei acneei.

Diagnosticarea acneei este posibila doar in urma unei vizite la un dermatolog, evaluarea acneei dureaza foarte putin si un diagnostic corect poate sa ajute pacientul sa scape de ea in doar cateva saptamani sau luni.

De ce este importanta parerea unui specialist pentru gasirea unui tratament pentru acnee? In primul rand pentru ca doar el poate spune ce tip de acnee exista la nivel cutanat, poate identifica cu o precizie mare care sunt cauzele exacte, fie ele hormonale, genetice sau produse de factori externi, substante ce au ajuns in contact cu pielea, alte medicamente. In al doilea rand trebuie sa mergeti la un medic dermatolog pentru ca doar asa veti scapa de acnee mai repede si nu veti risca sa va deteriorati si mai tare pielea cu tratamente luate la recomandarea cunostintelor sau farmacistelor.

La Clinica Hebra Dermatologie medicii dermatologi cu experienta si studii de specialitate va pot fi de ajutor pentru depistarea unui tratament al acneei cu eficienta maxima pe termen scurt. Ei vor urmari diminuarea cantitatii de sebum, se vor inlatura in timp dopurile de keratina si inflamatia va disparea. Tratamentele prescrise in urma controlului de diagnosticare se diferentiaza in functie de tipul si gravitatea acneei, de sex sau varsta, de tipuri de ten, bolile asociate.

Printre cele mai populare tratamente pentru acnee se numara peelingul chimic, pe baua de extracte de acizi naturali si substante ce stimuleaza formarea de colagen si productia de factori naturali pentru hidratare. Acestui tratament i se alatura cel cu antibiotice si antiseptice, derivatii de vitamina A si produse pe baza de hidroxizi. Daca e cazul se aplica si tratamente hormonale, antibiotice sistemice in asa fel incat acneea sa cedeze intr-un final.
Programarile la clinica se fac simplu, medicii au instrumente moderne de diagnosticare, studii de specialitate si ofera un mediu placut de consultare pentru o diagnosticare precisa a afectiunii.

Comentarii