Cat de importante sunt cartusele imprimante pentru calitatea acestora?

Calitatea unei imprimante depinde de o multime de factori. De rezolutie, de viteza de imprimare, de accesorii, de functii speciale, de rezistenta. Insa cel mai important element pentru determinarea calitatii unei imprimante sunt chiar partile active, respectiv cartuse imprimante. Cartusele dicteaza cat de bine va imprima deviceul in cauza, cartusele dicteaza si rezolutia, ele sunt responsabile cu viteza de tiparire si cu modalitatea de tiparire.

Cartusele pe care le intalnim la ora actuala sunt de doua feluri: cu toner si cu cerneala. Cele cu toner sunt mai scumpe decat cele cu cerneala, se pot inlocui la perioade mari de timp, sunt mai rezistente la uzura si la numar mare de imprimari, tonerul este mai rentabil decat cerneala, tusul. Cele pentru imprimante inkjet permit insa rezolutii mai bune mai ales la fotografii, calitatea imprimarii este mai buna cu toate astea la cele cu cele. Cat de mult conteaza cartusul pentru imprimanta? Enorm. Daca ai un cartus bun ai si imprimare de calitate, ai numar marit de pagini printate, reincarcarile pot fi usoare, fara probleme, uzura la partile active apare mult mai greu. Cartusele pentru imprimante originale sunt recomandate atunci cand aveti o afacere si nu va permiteti sa pierdeti timp si sa irositi foi imprimate gresit, pretul pentru cartuse imprimante poate varia destul de mult asa ca veti alege de la inceput doar cartusele de la firmele de top.

Fara cartuse de calitate imprimanta nu are cum sa functioneze corect, partile electronice care depind de cartuse se pot strica, partile active din imprimanta nu vor mai functiona la parametri optimi si in timp uzura isi va lasa amprenta asupra lor. La inlocuirea cartuselor este bine sa respectam toti pasii indicati de producatori, reincarcarea lor trebuie facuta doar la firme specializate, cu echipamente de ultima generatie. Cu cat un cartus va fi ingrijit si ferit de factori de risc, cu atat imprimanta va functiona mai bine vreme indelungata.

Comentarii