Alimentele expirate, resursa de hrana pentru un tanar ambitios care vrea sa traverseze Atlanticul

In general cand auzim de alimente expirate fugim cat mai departe de ele, le evitam. Un aliment expirat poate sa ne faca rau, poate duce la infectii alimentare puternice asa ca nu e de glumit cu asa ceva. Cu toate astea un francez de 27 de ani vrea sa le foloseasca pentru a se hrani cat timp traverseaza oceanul Atlantic pe un catamaran.


Ce va mananca cat va trece oceanul? Linte expirata de vreo noua ani, orez expirat de vreo saseani si miere veche de vreo 40 si ceva de ani. Si toate acestea doar pentru a arata cat de indignat este el fata de problema mancarii aruncate aiurea in cantitati uriase. In opinia sa daca se depoziteaza corect produsele expirate nu pot duce la imbolnavire. Ideea din spatele proiectului sau inedit este de a folosi doar caloriile din alimente, chiar daca acestea sunt deja expirate si i-ar putea face rau. El a dat si exemplul tarilor in care nu se gaseste hrana si oamenii mor de foame, in comparatie cu tarile unde se iroseste mancarea pentru ca e prea multa. Nu numai oamenii au de suferit de pe urma aruncarii mancarii, dar si mediul sufera, sustine el. Din 6 ianuarie a.c. si pana pe la inceputul lui aprilie tanarul va calatori pe apa din Franta pana in indepartatul New York. Si daca vi se pare deosebit ce face baiatul ganditi-va ca nu e prima sa isprava de acest gen. In urma cu trei ani a mers pe bicicleta 3.000 kilometri si a mancat, nu, nu in restaurante, ci din tomberoanele pe care le intalnea in drum.


Din experienta sa ciudata de atunci tanarul a retinut faptul ca mancarea e aruncata la tomberon si cand ambalajul e umed si nu se prezinta prea bine, desi produsul din interior este bun de mancat. De asemenea, baiatul a mai gasit si fructe aruncate, bune, doar pentru ca un singur element dintr-un intreg sac era cu probleme. Si branza sau iaurt a mai mancat tanarul, toate cu termene de valabilitate aproape bune.

Comentarii