Ce-mi propun pentru noul an

Am intrat in luna decembrie, nici macar nu stiu cand si sincer imi pare ca anul este abia la jumatatea lui. Nici nu imi vine sa cred ca suntem in ultima luna a lui si ca peste cateva zile, mai exact vreo 25, incepe un an nou. Un an cu mai multe bucurii - sunt sigura, un an mai bogat si mult mai frumos, sunt sigura, un an pentru care inca nu am reusit sa imi fac propuneri. Propunerile insa nu sunt greu de facut, sunt greu de implinit. Rezolutiile, cum o zic modernii, cu riscul de a o da in hipstereala, au intotdeauna o frustrare la mijloc, o nemultumire, un neajuns sau, mai simplu, dorinta de mai bine. De regula ne dorim sa na lasam de fumat, sa bem mai putin sau deloc, sa inlocuim cafeaua cu ceaiul verde sau negru, pentru ca sunt mai sanatoase nu si mai gustoase, sa ne schimbam jobul cu unul mai bun si multe altele.

Nimeni nu isi doreste pentru noul an pace si bucurie, nimeni nu se gandeste sa isi imbunatateasca si relatiile cu cei din jur, ci numai contextul de viata propriu. Ei bine, cand cei din jur sunt una cu propriul context, fie el financiar sau profesional, fie el intim sau strict familial, cand toate lucrurile astea se contopesc, putem vorbi de dorinta aceea de a imbunatati relatiile si de a elibera mai multa bucurie din noi, pentru ceilalti. Cu riscul de a parea ipocrita, subliniez faptul ca tot ce imi doresc pentru noul an este pacea sufleteasca si linistea exterioara. Sunt constienta ca odata cu instalarea pacii voi avea de toate. Deoarece pacea in suflet si in jur inseamna pentru mine: Ca voi avea o situatie financiara mai echilibrata si voi invata sa cheltui mai cu cap Ca nu voi mai fi stresata de prezente inutile in viata mea, precum mama sotului care “ajuta” fara sa fie nevoie de multe ori.

Ca voi avea timp sa fac si eu un dus pe zi fara sa imi bata cineva in usa din secunda in secunda - desi aici e discutabil, ca uneori imi place (orice mama adora sa fie terorizata de propriul copil chiar si cand sta pe wc) Ca nu voi mai locui intr-un oras cu oameni atat de prost crescuti care nu au descoperit notiunea de bun simt si nu stiu sa isi cultive una Ca sotul meu va reusi sa isi urmeze visul de a deveni bucatar sef si ma va slabi putin cu curatenia si gatitul in casa toata ziulica Ca voi naste sanatoasa fara ca de data asta sa aiba loc complicatii, si ca voi supravietui si de data asta Ca Yuri - motanul nostru, va manca mai putin si nu va mai risca moartea de obezitate.

Dar cel mai mult imi doresc de la Noul an si de la Mos Craciun, ca bebelusul meu sa fie sanatos, ca fetita pe care o avem deja sa fie si ea sanatoasa si sa imbratiseze cu drag venirea surioarei/ fratiorului, si mai mult decat atat as vrea sa nu mai fie rautate in lume. Nu vreau sa imi cresc copiii intr-o lume ca asta. E ciudat cum totul se invarte in jurul familiei cand ai deja copii, nici nu ma mai gandesc ca trebuie sa primesc si eu ghete noi sau ca as avea nevoie de iesiri mai multe sau sa imi propun ca in noul an sa merg la sala sa ma mai detoxific….Neah!!! Nici vorba…. all for the babies ….

Comentarii