Izolatii pe masura nevoilor tale

Casele de durata au nevoie de izolatii de durata, cea ce inseamna ca atunci cand vrei sa iti construiesti o locuinta sau sa renovezi una ori sa iti faci izolatie la bloc, sa nu te lacomesti la bani, deoarece banii mai putini dati pe izolatii aduc cu sine dezastre de viitor. Se intampla cu siguranta tuturor sa ne plimbam printre blocuri si sa vedem ca sunt foarte multe blocuri care par trecute prin furtuni imense sau par ciupite de pasari gigant.

Asta inseamna o izolatie proasta, facuta numai pentru a lua banii si ce-i drept in ziua de azi e foarte greu sa gasesti meseriasi in domeniu, care isi dau si interesul pentru a face o treaba buna si de durata. De ce? Motivele sunt lesne de inteles: o izolatie de durata inseamna mai putine lucrari pentru ei, deci mai putini bani. Dar mai bine este sa faca bani din intretinerea lor decat din realizarea lor de la zero. Dupa cum multi stiti, izolatiile sunt de mai multe tipuri si atunci cand te decizi sa isi faci izolatie la bloc sau la casa, trebuie sa iei in calcul inainte de toate prima varianta: daca vrei izolatie la interior sau daca vrei izolatie la exterior. Acestea nu sunt atat de diferite insa se utilizeaza materiale diferite si se lucreaza mai finut si desigur finisajul trebuie sa fie si el pe masura, deoarece in casa nu vei vrea sa ai o tencuiala grunjoasa sau o culoare banala. Desigur cand vorbim de izolatia de interior, lucrurile sunt discutabile deoarece finisajul poate sa fie facut de catre o alta persoana sau chiar de proprietar.

Mai greu este sa ajungi pana acolo. Izolatiile de interior se fac de obicei pentru a izola o incapere fonic sau pentru a o face mai calduroasa. Izolatiile de exterior, pe de alta parte se fac pentru a proteja intreaga incapere, in primul rand de intemperiile pe care natura le poate aduce in functie de anotimp. In detaliu insa despre fiecare vom discuta pe cuprinsul altor materiale.

Comentarii