Scarile rulante – siguranta si confort

Probabil, unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tina cont cei care proiecteaza un centru comercial, este confortul vizitatorilor. Exista multiple centre in care oamenii isi petrec week-end-urile si, sincer, au o capacitate imensa, doar ca uneori iti ia cate 15 minute ca sa ajungi dintr-un capat in celalalt al cladirii, doar doarece nu au fost amplasate scari rulante sau trotuare rulante.

O scara rulanta este absolut indispensabila pentru un mall cu mai multe etaje, chiar daca sunt proiectate si lifturi, acele scari rulante sunt preferate de marea majoritate a persoanelor, deoarece sunt mult mai rapide, in sensul in care nu trebuie sa astepti, precum astepti dupa un lift. Extraordinar de confortabile si rapide sunt scari rulante MPIfma. Sunt mai multe aspecte importante de care trebuie sa se tina cont cand se alege o scara rulanta pentru un mall, deoarece este important sa se ia in considerare un flux aproximativ al oamenilor care ar urma sa le foloseasca. Deoarece, daca scara rulanta a fost planificata pentru un flux mult mai mic, iar oamenii sunt prea multi, aceasta ar putea pur si simplu sa fie ineficienta. Scarile rulante au diverse grade de inclinare. Este recomandat ca acesta sa nu fie exagerat de mare, deoarece ar putea deveni periculoase si la fel, ineficiente.

Acestea trebuie sa asigure intrare si iesire lina de pe banda. In functie de fluxul de persoane, exista trei categorii mari de scari rulante: pentru trafic intens, trafic normal si trotuar rulant. Este nevoie de o aproximare a numarului de persoane care vor vizita zilnic centrul pentru a face alegerea potrivita. Trotuarul rulant este mult mai putin folosit pentru mall-uri, fiind, de obicei, utilizat mai mult in aeroport.

Comentarii