Cum sa alegi urmatoarele anvelope?

Sunt doua perioade din an in care soferii trebuie sa scoata bani din buzunar: primavara si la final de toamna. In ambele cazuri banii se duc pe anvelope de iarna sau de vara, obligatorii prin lege si care trebuie inlocuite atunci cand fie e mai cald, fie se raceste brusc si temperaturile coboara sub 7 grade Celsius. Anvelopele nu sunt de fiecare data o investitie foarte mica, asa ca soferii se orienteaza spre unele modele de anvelope care sa le permita un rulaj pe orice tip de carosabil indiferent de conditiile intalnite la drum.

Pentru a economisi ceva bani si a avea si siguranta deplina la volan soferii trebuie sa se documenteze, sa caute prin toate ofertele disponibile si sa aleaga doar anvelopele de buna calitate si de la producatori de top. Intrucat nu prea ai cum sa iei doar o anvelopa si iti trebuie un set, valoarea finala a sumei cheltuite poate creste substantial, dar acel set isi asigura o siguranta deplina si tie si celor care sunt in masina cu tine. Anvelopele de calitate sunt si cele originale de la producatorii masinii, si de cel aftermarket, de la producatori nu asa de cunoscuti, dar care respecta aceleasi standarde de calitate. Cand alegeti anvelopele trebuie sa va uitati in primul rand la data productiei lor, la starea cauciucului, pentru ca nu intotdeauna conditiile de depozitare sunt cele corespunzatoare. Apoi trebuie sa urmariti simbolurile de pe anvelope, sa va uitati la dimensiuni si la modul in care arata eventualele striatii, daca e vorba de anvelopele de iarna.

Este foarte important sa nu cumparati anvelope second hand, provenite de la alte masini, deja uzate, intrucat pot avea defecte invizibile care pot duce la un accident si la franare nesigura in cazul in care vreti sa evitati impactul. Dupa ce ati facut comanda si ati primit coletul trebuie sa verificati cu atentie fiecare anvelopa pentru a nu avea defecte, schimbarea anvelopelor e bine sa fie realizata la un service autorizat.

Comentarii