Ce trebuie sa stii despre un vas expansiune hidrofor 60 l?

Vasul de expansiune reprezinta componenta unui hidrofor care ne poate asigura impotriva asa ziselor lovituri de berbec. Un vas expansiune hidrofor 60 l reprezinta in cele mai multe dintre cazuri minimul necesar pentru alimentarea cu apa a unei locuinte ce gazduieste un numar de 4 persoane. Fireste insa, consumurile fac referire la numarul de consumatori, iar acestia sunt reprezentati de catre numarul de robineti care inregistreaza trecerea apei. In acest fel, in momentul in care vom incepe lucrarile de dimensionare a unei instalatii de alimentare cu apa una dintre principalele griji pe care trebuie sa le avem face referire la stabilirea numarului de consumatori. Atentie insa, capacitatea unui vas expansiune hidrofor 60 l face referire la numarul de bai si bucatarii, si nu la numarul total de camere de care dispune o locuinta.

Din nefericire unii utilizatori fac aceasta confuzie, iar acest lucru conduce catre o dimensionare total eronata a instalatiei. Atunci cand se dimensioneaza instalatia, si vorbim aici despre dimensionarea corecta a acesteia, trebuie luat in calcul faptul ca vasul hidroforului poate determina si numarul de porniri ale pompei. Astfel, in cazul in care volumul vasului pentru hidrofor este foarte mic atunci in mod clar ne vom confrunta cu situatia in care pompa va porni de mai multe ori, chiar de la epuizarea rezervei de apa din vas. In cazul in care insa vom avea un vas hidrofor cu o capacitate mai mare, atunci acesta va fi capabil sa stocheze mai multa apa si implicit consumarea acesteia se va face mai greu, ceea ce va conduce catre pornirea mai rara a pompei. Acest lucru poate ajuta pompa deoarece un numar mare de porniri si opriri ale pompei poate conduce catre defectarea acesteia sau catre un rodaj excesiv, ori chiar catre incapacitatea acesteia de a mai functiona. De asemenea trebuie luat in calcul ca acest vas expansiune hidrofor 60 l sa fie modelul potrivit pentru restul echipamentelor, in speta pentru pompa, presostat, manometru si racorduri. Formula corecta este aceea in care aceste produse sunt achizitionate simultan si alese astfel incat gradul de compatibilitatea sa fie perfect astfel incat functionarea sistemului ca ansamblu sa se poata desfasura fara probleme. Pentru aceasta este important sa cerem intotdeauna ajutorul specialistilor inainte de a alege anumite produse. Spre exemplu in cazul profesionistilor de la www.shop-einstal.ro vom constata ca acesti profesionisti sunt la curent cu toate noutatile in domeniu si ca experienta lor in ceea ce priveste sistemele de alimentare cu apa nu poate fi egalata de catre nici un competitor.

Ei sunt specialistii de care ai nevoie indiferent daca vorbim despre alegerea unui hidrofor, a unui vas expansiune hidrofor 60 l, a unei pompe submersibile, a unui vas de expansiune, a unui sistem de incalzire in pardoseala, a unor panouri solare, sau chiar in cazul alegerii unor accesorii pentru toate aceste tipuri de produse. In acest magazin poti gasi tot ceea ce iti este necesar, fara sa fie necesar sa iti faci griji cu privire la provenienta sau la capacitatea acestor produse de a face fata provocarilor tale.

Comentarii