Alegerea parchetului este cheia unei renovari reusite a locuintei

Daca esti in pragul renovarilor in casa ta, atunci acum este momentul potrivit sa te gandesti cum poti manageria resursele financiare astfel incat sa-ti asiguri confortul si calitatea pe o durata cat mai lunga de timp. Multi considera ca design-ul se refera doar la nuanta in care sunt vopsiti peretii, la mobilier si alte elemente minore de decor, insa, adevarul este ca multi trec cu vederea peste un element definitoriu al designului, si anume parchetul. Sa alegi un parchet care sa imbine stilul, calitatea si durabilitatea nu este o sarcina deloc usoara, dar este realizabila.

Adevarul este ca este o gama atat de variata de modele de parchet dintre care poti sa alegi, incat, foarte multi raman pur si simplu stupefiati si aleg ceva la intamplare. Cel mai bine ar fi sa nu faci la fel, ci sa incerci sa gasesti ceva potrivit design-ului pe care l-ai gandit pentru locuinta ta. Un parchet bun trebuie ales cu minutiozitate si rabdare. In primul rand, ar trebui sa te gandesti la lemnul din care ai vrea sa fie parchetul. Ai dori sa optezi pentru ceva mai mult traditional, cum ar fi lemnul de stejar, fag, cires, frasin sau ai dori ceva poate mai exotic, cum ar fi lemnul de merbau, wenge sau doussie. Aici, trebuie sa ai mare grija la incaperile pentru care alegi parchetul si nu uita ca nu este obligatoriu sa ai acelasi parchet in toata casa, nu ezita sa experimentezi, insa ai grija la nuante. De exemplu, pentru dormitor si salon, cel mai potrivit ar fi un parchet din stejar sau cires, pentru sala de baie poti opta pentru un parchet interesant din lemn doussie.

La fel, parchetul poate fi masiv, multistrat, dublustratificat sau triplustratificat, aici nu ezita sa apelezi la un specialist care sa-ti faca o recomandare promta si care sa te indrumeze si pentru alegerea parchetului potrivit pentru incalzirea prin pardoseala. Dar chiar si atunci cand apelezi la un specialist, mai intai informeaza-te si incearca sa-ti formezi o imagine a parchetului pe care ti-l doresti in casa ta.

Comentarii