Ai sanse mai mari sa fii angajat daca iti creezi un site prezentare personal

Stim cu totii cat de greu este sa iti gasesti un loc de munca astazi, cand toata lumea nu stie cum sa mai tina cu dintii de locul ocupat in companie. Anual, angajatorii primesc zeci, sute, poate mii de CV-uri, dintre care doar cateva le atrag atentia, restul merg la gunoi. Pentru ca au aparut foarte multe site-uri care ofera modele de CV-uri, cele mai multe acte de acest fel seamana intre ele si sunt impersonale, nu atrag atentia angajatorului in niciun fel. Ca sa ai o sansa mai buna la angajare este bine sa te gandesti, ca, pe langa un CV foarte bine realizat si modern, sa iti concepti un site prezentare personala.

Nu numai ca vei invata ce inseamna o realizare site prezentare, dar vei putea sa ajungi mai rapid la angajator si sa ii arati ca ai incercat sa fii diferit de restul, sa iti pui la punct un altfel de CV, mult mai usor de parcurs. Un site de prezentare este o solutie foarte buna prin care tu, ca viitor angajat, le oferi sefilor un intro care spune tot despre tine si personalitatea ta. Avantajul mare al unui site de prezentare personal este dat de posibilitatea de a fi creativ in toate felurile posibile. La care se adauga vizibilitatea mai buna, pana sa vada CV-ul un angajator poate da foarte usor de site-ul tau, te ajuta si SEO, pentru ca un site cu numele unei persoane apare mai sus in rezultatele returnate la o simpla cautare. Pe un astfel de site poti pune portofolii, ii poti gasi un design deosebit, se pot controla foarte usor informatiile pe care cineva le poate descoperi cand vrea sa afle mai multe despre tine. Site-ul de prezentare e simplu de facut daca te pricepi putin, daca nu sunt firme destule care sa te ajute si cu hostingul, si cu optimizarea sau webdesign-ul, asa ca iti poate pune in valoare CV-ul foarte bine daca lucrezi in IT sau comunicare ori social media. Insa nu e suficient sa ai un website de prezentare ca sa fii in topul alegerilor recrutorilor.

Trebuie sa ii testezi mereu functionalitatea, sa postezi tot timpul lucruri de valoare, continut foarte bine scris si optimizat din toate punctele de vedere, ideea este sa postezi informatii relevante pentru job-urile pe care le vanezi. De asemenea, site-ul e bine sa aiba un obiectiv, sa fie unic, sa justifice niste abilitati si cunostinte, sa aiba headline profesional, sa existe portofolii bine structurate si blog, sa evidentieze creativ rezultate si link-uri spre proiectele tale, sa aiba toate datele de contact.

Comentarii