Pasi de urmat pentru schimbarea ulei cutie dsg si indiciile care va spun ca e vremea sa mergeti in service

Orice sofer cu experienta stie sa schimbe uleiul de la masina, ca el de motor sau de la cutia de viteze. Operatiunea nu e prea complicata, dar e destul de riscanta daca nu stiti exact ce ulei sa cumparati si cat anume sa turnati, la ce sa fiti atenti cand upleti rezervorul respectiv. De cand au fost introduse cutiile automate de viteze, schimbarea uleiului pentru cutiile dsg s-a complicat, in sensul ca trebuie ales un anumit tip de ulei, cu o vascozitate anume, iar inlocuirea sa trebuie sa respecte niste etape stricte.

Acum, cand se realizeaza un schimb ulei cutie dsg se recomanda cumpararea unui ulei in totalitate sintetic sau semi-sintetic, cu o vascozitate potrivita anotimpului in care e folosita masina, de la producatori de top si cu aditivi speciali. Aceasta etapa e usor de depasit daca va adresati unui service sau intrebati un mecanic, cititi cu atentie anumite forumuri de specialitate. Urmeaza apoi partea cea mai grea, inlocuriea efectiva si realizarea schimb ulei cutie dsg. Prima data trebuie sa verificati culoarea vechiului ulei, daca gasiti culoare inchisa il schimbati imediat, verificati sa nu existe in suspensie anumite bucati de metal minuscule sau mizerie.

Foarte important e sa goliti complet rezervorul sau locul in care va ajunge uleiul si sa nu amestecati ulei vechi cu ulei nou. De asemenea, observati daca nivelul atins este cel dorit si daca nu exista scurgeri. Daca vi se pare prea complicat e indicat cel mai bine sa mergeti la un service, acolo unde primiti si consultanta si inlocuirea uleiului pentru cutia de viteze automata se realizeaza mult mai rapid, evident, contra cost. Un ulei pentru cutia de viteze schimbat la timp va garanteaza siguranta la volan, performante mai bune, rezistenta mai mare a uzurii la cutia de viteze automata, schimbarea vitezelor fara probleme si o trecere mai „lina” dintr-o treapta in alta, evitarea blocajelor.

Comentarii