Acea prietena

Cred ca fiecare dintre noi, fetele, a avut macar o data o prietena care poate sa manance cat vrea si orice vrea fara sa se ingrase. Toate o invidiau pe acea prietena (cu invidie alba, desigur) si se mirau cum poate sa-si permita orice desert isi doreste. Am si eu o prietena de acest fel. Am iesit cu ea in oras zilele trecute, sa mai petrecem timpul impreuna inainte ca ea sa plece pentru cateva luni peste hotare. Am petrecut impreuna toata dupa amiaza, de aceea, am ajuns sa luam cina impreuna. Am ramas uimita cand am vazut cate si-a comandat si am intrebat-o daca va putea sa manance toate felurile alese.

Mi-a raspuns cu o siguranta absoluta ca va manca tot. Trebuie sa recunosc ca, intr-adevar, a mancat tot, spre marea mea uimire. Eu nu stiam ce sa zic, deoarece o stiam mereu slaba, si credeam ca are un regim alimentar foarte strict. Si-a comandat si un desert copios, cu care m-a dat pe spate. Efectiv, nu puteam sa inteleg cum este posibil asa ceva. Ea, care este atat de slaba, sa poata manca atatea chestii fara nicio restrictie. Nu m-am putut abtine si desigur am intrebat-o cum este posibil asa ceva. Mi-a spus ca nu si-a impus vreo restrictie in materie de alimentatie de cand se stie. Mereu a mancat tot ce a dorit, fara sa se gandeasca la figura ei. I-am zis ca este o norocoasa si ca toate femeile, probabil, si-ar dori sa poate sa faca la fel ca ea. Stiind cat de restrictive sunt in materie de alimentatie cele mai multe femei, imi dau seama ca o prietena de acest fel este mereu un motiv de uimire si de « invidie ». Explicatia pe care mi-a dat-o prietena mea cu privire la faptul ca poate sa manance orice doreste, fara sa-si faca griji de figura, este ca ea are o metabolism foarte rapid, de aceea nu simte efecte asupra taliei. O admir mult pe prietena mea, pentru acest noroc, sa-l numesc. Nu pot sa spun ca sunt o persoana care acord o atentie deosebita la ceea ce mananc si imi pun anumite limite, deoarece tin la figura mea. Nu-mi pun limite, pot sa mananc orice de ce-mi este pofta, dar tin sa fac sport in mod constant, nu consum alimtente bogate in grasimi si zahar. Parerea mea este ca un regim alimentar echilibrat este cheia sanatatii si a frumusetii.

Cu toate ca prietena mea poate sa manance orice doreste, fara consecinte pentru figura sa, asta nu inseamna ca corpul sau nu suporta consecintele regimului alimentar. Cred ca noi, femeile, ar trebui sa incetam sa privim prietenele noastre care isi permit sa manance orice, cu un fel de « invidie » ca si noi nu ne permitem asta. De obicei, este greu sa ne stabilim un regim alimentar echilibrat si sa ne bucuram de un mod sanatos de viata. Dar odata ce facem primul pas, totul devine mult mai usor.

O alimentatie sanatoasa asigura un viitor frumos pentru corpul nostru si figura pe care ne-o dorim. Noi ne dorim sa obtinem lucrurile rapid si cu efect maxim, insa nu dorim sa depunem efort. Sanatatea si frumusetea necesita sa depunem efort constant, si cat mai devreme ne dam seama de asta, cu atat mai usor ne va fi. Trebuie sa invatam sa imbatranim frumos cat mai devreme. Aceasta este o lectie pe care o putem invata, din pacate, de la putin femei. Insa chiar daca exemplele sunt putine, ele sunt valoroase. Pentru a ne bucura de un corp sanatos, de figura pe care ne-o dorim si o stare de spirit mereu tanara, trebuie sa luam atitudine cat mai devreme.

Comentarii