Eficientizeaza munca angajatilor din hotel cu un calandru calcat electric

Calcarea rufelor proaspat spalate a fost mereu o problema, mai ales in hoteluri, de exemplu, acolo unde tesaturile difera, clientii sunt mai pretentiosi si totul trebuie sa arate impecabil. Calcarea cu ajutorul fierului de calcat ar dura foarte mult avand in vedere cate lenjerii de pat sunt de igienizat zilnic, asa ca aceasta varianta nu este luata in considerare. Mult mai putin obositoare si mai eficienta in privinta rezultatelor obtinute si randamentului per ora este un calandru calcat.

Utilaj folosit pe scara larga in mai toate unitatile hoteliere, calandrul de calcat este deosebit de bun pentru calcarea tesaturilor de orice fel, putand fi folosit si pe post de uscator. In loc sa ia fierul de calcat si sa il plimbe pe suprafata lenjeriilor de pat sau a altor tipuri de tesaturi, angajatii nu trebuie decat sa introduce fiecare rufa spalata printre doi cilindri, unele echipamente de tip calandru calcat o fac automat, foarte rapid si aceasta iese gata calcata in doar cateva secunde. Calandrul are si dispozitive de latire, care sunt speciale pentru intinderea tesaturii inainte de a intra in masinarie si pentru a evita ruperea firelor din tesatura sau deterioarea lor la trecerea prin cei doi tamburi uriasi. Pentru a usura munca angajatilor care le folosesc, firmele producatorare au gandit si un sistem de introducere a rufelor de calcat pe baza de curele. Constructia calandrului este de obicei din otel, de aceea este foarte rezistent, toate fatetele exterioare sunt acoperite cu vopsea poliesterica, cilindrul de calcare este din otel de calitate si lustruit ca sa nu distruga tesatura. Un microprocesor regleaza temperatura si viteza de calcare sau de uscare.

Marele avantaj al calandrului este ca toate rufele sunt calcate direct, fara uscare prealabila, imediat dupa ce au fost scoase de la centrifuga masinii de spalat. Toate aceste echipamente au sisteme de protectie avansate si de siguranta si corespund normelor UE in vigoare, astfel ca angajatii le pot folosi fara probleme.

Comentarii