Carla’s Dreams si muzica de calitate

Am participat recent la un concert sustinut live de formatia Carla’s Dreams si vreau sa impartasesc cu voi, dragi cititori, impresiile si emotiile traite pe parcursul acelei seri frumoase de vara. Formatia Carla’s Dreams a cunoscut un adevarat succes odata cu lansarea pe piata muzicii romanesti si continua sa se mentina in top-uri, avand, de altfel, si un numar extraordinar de vizualizari a clipurilor pe youtube. Formatia este din Republica Moldova, unde s-a lansat mult mai devreme si a devenit rapid populara. Baietii de la Carla’s sunt misteriosii machiati mereu pe fata cand ies in public, de aceea identitatea lor este inca necunoscuta.

Acesta este primul lucru pe care il apreciez la aceasta formatie - pastrarea intr-un fel a anonimatului, in acelasi timp pastrarea identitatii formatiei. Chiar daca imi dau seama de faptul ca “mastile” celor din Carla’s Dreams au devenit simbolul formatiei, un brand, la care nu mai pot renunta, apreciez ideea initiala si lipsa dorintei de recunoastere personala a artistilor. Altfel spus, respect faptul ca tin la viata la personala si ca se multumesc cu aplauzele si recunoasterea ata cat sunt pe scena, fara a avea nevoie de ea in viata de zi cu zi. Carla’s Dreams a adus o noua valoare a muzicii pe piata romaneasca. Cred ca suntem obisnuiti cu muzica la care suntem expusi zilnic, voluntar sau involuntar, si ne multumim cu “a asculta” fara “a analiza”. Foarte multi oameni asculta piese intr-un mod inconstient, fara a se intreba prea mult legat de continutul acestora si valoarea versurilor. Piesele celor de la Carla’s Dreams sunt altfel, sunt pline de continut. Am stat de multe ori sa analizez si sa ma gandesc la versurile interpretate de ei. Eu cred ca muzica de calitate este o raritate astazi, insa aceasta formatie isi pastreaza inca autenticitatea si valoarea in muzica.

Am apreciat la concertul sustinut de ei libertatea cu care comunica cu publicul, naturaletea pe care o arata pe scena. Ei sunt adevarati, deloc sofisticati, ceva de genul: “Astia suntem noi, chiar daca am devenit populari si ne asculta mii si mii de oameni, noi nu ne-am schimbat”. Sper foarte mult ca aceasta formatie sa ramana la fel de “adevarata”, chiar daca este bine cunoscut efectul vedetismului, prin care multi interpreti au scazut in mod brutal calitatea muzicii lor si a imaginii.

Comentarii