Jocurile de construit stimuleaza inteligenta si creativitatea

Poate ca nu sunt la fel de stralucitoare ca robotii cu baterii, sau la fel de antrenante precum jocurile video si tabletele care fura tot timpul copiilor, dar fara doar si poate celebrele jocuri de construit case pentru copii Educlass sunt una dintre activitatile cele mai educative pentru copii. Acest tip de jucarii copii sunt in primul rand o modalitate prin care piticii nostri invata sa rezolve diverse probleme inca de la varste foarte mici. Departe de a fi simple cuburi colorate pe care le gasim imprastiate prin toata casa, multe jocuri de construit case stimuleaza inteligenta si imaginatia copiilor.

In plus, aceste jocuri de construit sunt ideale pentru a le dezvolta copiilor abilitatile motorii si coordonarea mana-ochi, abilitatile spatiale, dezvoltarea gandirii creative, iar daca joaca se face in doi copii sau in grup, se dezvolta si sociabilitatea, comunicarea si abilitatile de vorbire. In timp s-a constatat ca aceste jocuri de construit case au legatura cu modul in care copiii se descurca la matematica in viitor, in perioada scolii si in liceu, iar testele de inteligenta care se fac in alte tari dovedesc in mod clar o legatura intre jocurile tip lego din copilarie si rezultatele excelente la matematica in anii de liceu. Ceea ce ne aduce din nou la concluzia ca aceste jocuri de construit atat de dragi celor mici, nu sunt in nicun caz simple jucarii copii. Pentru copiii care sunt pasionati inca de mici de arhitectura si adora sa ridice case, asa cum le vad in desene animate sau in carti, la Educlass.ro exista o gama variata de jucarii pentru copii, pe segmentul de construit, din care nu lipsesc jucariile de tip Micul Arhitect, care ii invata efectiv pe copii sa puna caramida peste caramida pentru a ridica supermarketuri, casute si chiar moschee.

La fel de populare pentru copiii cu veleitati de constructori, dar nu numai pentru ei, sunt si jocurile cu roti dintate care pot fi combinate in nenumarate forme, stimuland imaginatia, creativitatea si logica celor mici. Oferta celor de la Educlass pentru micutii care adora sa construiasca este extrem de complexa, si in plus materialele acestora sunt non-toxice, cuburile fiind confectionate din lemn sau alte materiale naturale.

Comentarii