Idei de amenajari interioare care pot scoate locuinta din monotonie

Viata tot mai agitata pe care o ducem ne determina sa incercam sa ne amenajam spatiul in care ne retragem dupa o zi de munca in asa fel incat sa fie cat mai relaxant si cat mai placut vederii, cat mai utili. Ideile de amenajari interioare pot sa fie foarte bune sau foarte proaste, depinde doar de dvs. si de cei pe care ii consultati. Daca nu dispuneti de un buget suficient de mare pentru a apela la o firma de amenajari interioare puteti sa va ganditi la cateva sugestii pe care vi le vom da in continuare.

In primul rand, mobila inalta sau ingusta nu se aseaza langa mobile de acelasi fel, cu acelasi design, mobila joasa si lata nu se pune langa una cu aceeasi forma, se vor alterna mereu formele si marimile. Niciodata in camera copilului nu se pun oglinzi pentru ca acesta va deveni in timp obsedat de privitul in oglinda si tot felul de strambaturi. Camerele mai mici se vor zugravi mereu in culori deschise, intr-o singura nuanta, fara prea multe alternate de culoare, sunt de evitat si tapetele inflorate pentru camerele foarte mici. Tot pentru camerele mici si intunecoase puteti folosi oglinzi plasate pe peretele opus ferestrei. Oglinda poate fi montata si la capatul unui culoar, sursele de lumina se dubleaza astfel, iar montata in fata unei ferestre contribuie la marirea dimensiunilor camerei. Mesele nu se vor aseza niciodata in mijlocul camerelor, asta daca vrem zone distincte functionale, intrucat ocupa spatiu si impiedica circulatia.

Masa e bine sa stea langa un perete, patul de doua persoane se aseaza perpendicular pe perete, mobila nu se plaseaza aproape de usa sau fereastra, iar dulapul nu va sta in fata patului, intrucat se creeaza un dezechilibru suparator. In afara de toate aceste idei este foarte bine daca plasati in fiecare camera divers obiecte decorative, spoturi de accentuare pe anumite zone, flori sau vaze mari, alte astfel de lucruri care sa mai alunge din monotonia camerei.

Comentarii