Cum m-a ajutat o radiografie dentara perfecta sa imi rezolv problemele dentare

Cand medicul stomatolog nu stie sigur ce se intampla sub gingia ta sau daca un dinte mai poate fi salvat sau nu te trimite la sa faci o radiografie dentara. Desi pretul unei radiografii dentare nu este unul foarte mare, undeva in jur de 10-20 lei, cele simple, pana la 50-70 lei, chiar 100 lei cele mai complexe, panoramice, o radiografie dentara se poate dovedi foarte utila mai ales daca stomatologul urmeaza sa iti faca o interventie dentara destul de riscanta, precum reconstituirea pe pivot. Intr-o situatie asemanatoare m-am aflat si eu. O masea imi tot dadea dureri de cap, vechea lucrare cazuse, dintele se rupsese, ramasese doar radacina la nivelul gingiei.

Dentistul mi-a recomandat imediat, ati ghicit, o radiografie dentara bucuresti. Intamplarea face ca in ziua in care ma duceam sa caut o clinica unde sa fac radiografia sa ma intalnesc cu un amic care tocmai ce isi facuse una de calitate, mult mai buna si mai sigura decat cele clasice, la clinica Trident, o clinica privata cu servicii foarte bune din Capitala. Prietenul meu mi-a povestit in fuga despre dotarile lor si am decis sa ma indrept intr-acolo. In trecut mai facusem radiografii in alta parte, insa de multe ori nu erau asa de clare si dentistul ma retrimetea sa le repet. Pe langa disconfortul creat de filmul respectiv pozitionat destul de ciudat in gura ta, o radiografie dentara bucuresti facuta cu aparatele vechi pe care le au mai toti cei care sunt de ceva vreme in acest domeniu, poate fi si periculoasa pentru organism si glanda tiroida din pricina radiatiilor mari din timpul expunerii. Ajuns la Trident, am constatat cu surprindere ca aveau echipamente de ultima generatie care nu iradiaza mai mult decat o face televizorul, ba chiar ofereau si posibilitatea realizarii unei radiografie dentara panoramica. Radiografia dentara panoramica permite vizualizarea tuturor dintilor de pe ambele maxilare, pentru o imagine de ansamblu asupra intregii danturi a pacientului.

Dupa ce am facut radiografia, aceasta mi-a fost „citita” de un medic specialist, un avantaj major, intrucat am putut sti imediat daca e bine sau nu cu radacina si daca doctorul meu va putea face reconstituirea. Pe langa radiografie dentara panoramica, clinica Trident sa realizeze si radiografie retroalveolara, ocluzala, dentara digitala plana, cu ajutorul unui senzor. Important de stiut ca aparatele radiologice de la clinica erau dotate cu optimizari tehnice de generatie 2012, cu teste specifice drastice in privinta radioactivitatii.

La final, am ajuns si la stomatologul meu cu radiografia, acesta a fost incantat de „rezolutie” si de calitatea radiografiei, iar eu am fost incantat de radiografie dentara pret. Reconstituirea a decurs perfect, informatiile furnizate de radiografie dentara pret i-au fost de folos dentistului, iar interventia a fost per total o reusita gratie specialistilor de la Clinica Trident.

Comentarii