Lavanda, aliatul tau in lupta cu cele mai comune afectiuni medicale

Din cele mai vechi timpuri oamenii au incercat sa se trateze in mod natural. Pe atunci nu existau asa de multe medicamente si procedee moderne de tratament, asa ca orice afectiune trebuia sa poata fi tratata cu ceva ce se gasea in naatura.

Lavanda sau levantica este o planta medicinala folosita de peste 2.500 de ani in tratarea celor mai periculoase afectiuni care pot aparea la un organism uman. In trecut, persii sau grecii adaugau flori de lavanda in apa in care se imbaiau pentru a purifica pielea si a o curata in profunzime. Lavanda poate fi folosita in aromaterapie, ca dezinfectant si deodorant natural, gratie mirosului foarte puternic. Uleiul obtinut din lavanda are proprietati anti-inflamatorii, este antifungic, antidepresiv, curata organismul de microbi si bacterii, previne aparitia infectia sau surpainfectarea ranilor. De asemenea, uleiul este antispasmotic, analgezic, este utilizat adesea pentru detoxifiere si ca sedativ. Reduce stresul, relaxeaza musculatura, reduce durerile articulare, afectiunile pielii, acneea. Cateva picaturi de ulei obtinut din aceasta planta poate sa va scape de insomnie, anxietate, agitatie excesiva, anxietatea dentara, dureri acute de cap sau localizate in alte zone ale corpului.

In cosmetica, uleiul de levantica poate fi utilizat in tratamentul afectiunilor pielii, psoriazis, eczeme, riduri, contribuie la formarea tesuturilor cicatrizate, vindeca ranile rapid, arsurile. Iritatiile pielii si muscaturile insectelor sunt vindecate mai rapid cu uleiul esential. Parul este mai sanatos si mai rezistent, omoara paduchii, potenteaza cresterea parului si ii reda stralucirea deodinioara.

Levantica imbunatateste si digestia, stimuleaza mobilitatea intestinala si producerea de bila sau sucuri gastrice, previne flatulenta, colicile, diareea. Iarna, uleiul esential de lavanda este foarte bun in tratarea problemelor respiratorii, raceli, gripe, infectii in gat, astmă, tuse, bronsite, laringite.

Reechilibreaza hormonal corpul, previne cistita, stimuleaza producerea de urina si ajuta rinichii sa aiba o activitatea normala. Doar cateva picaturi de ulei ingerate imbunatatesc circulatia sanguina si previn instalarea hipertensiunii.

Comentarii