Functionalitate si design pentru baie

Atunci cand aveti in plan reamenajarea baii si cand ati facut economii pentru acest moment sau, dimpotriva, ati facut un credit in acest sens, veti dori cu siguranta ca fiecare optiune pe care o faceti sa fie bine gandita, sa vi se potriveasca si mai ales sa fie una gandita pe termen lung. Am spatiu suficient pentru o chiuveta dubla incastrata? As avea nevoie si de un dulap pentru medicamente? Sa adaug oare si rafturi suspendate? Sunt doar cateva dintre intrebarile care apar in minte, rasfoind reviste cu idei de design interior si vizitand sectiuni de mobilier baie in magazine de specialitate, in cautarea unei solutii cat mai bune.

Un singur lucru este important sa aveti mereu in minte: functionalitate & design inseamna fara doar si poate o reteta imbatabila pentru o baie reamenajata modern si eficient. Atunci cand alegeti dulapuri de baie, fiti atenti la directia in care se deschide usa astfel incat sa se potriveasca designului si formei baii. De asemenea, atentie la cat de adanci sunt dulapurile, astfel incat sa nici nu depaseasca linia obiectelor de baie si sa ocupe foarte mult din spatiul de trecere, dar sa poata fi si utile si incapatoare. Dca aveti o baie mai mare si optati pentru o chiuveta incastrata intr-un dulap de dimensiuni mai mari trebuie sa stiti sa speculati spatiul si nu sa il supraincarcati inutil. Pentru bai mici, cu colturi si pereti mici, va fi mult mai util un dulap cu rafturi deschise, in care sa va puneti toate obiectele necesare in baie. Rafturile deschise au impresia de spatiu mai amplu. De asemenea, dulapurile prinse pe pereti vor da senzatia de spatiu mai mare decat dulapurile montate pe sol sau chiuvetele cu dulap sau cu sertare. La capitolul design va trebui sa decideti daca mergeti pe modern sau vintage.

Pentru stilul modern este bine sa urmariti trendurile in materie de mobilier de baie, si veti gasi cu siguranta un stil care sa vi se potriveasca. Daca mergeti pe vechi, veti avea suficiente produse din care sa alegeti, de la obiecte de mobilier vintage, cu patina si pana la cazi de baie cu picioare din alama, chiuvete tip vas asezate pe dulapuri, baterii de cada si chiuveta din alama sau bronz, si placari pentru pereri din piatra, granit sau travertin, care dau un aer de vechi in combinatie cu mobilierul vintage.

Comentarii