Alison Cain & Michael Rosenthal

Alison Cain si Michael Rosenthal erau profesori in Qeens, New York. Ambii au infiintat doua burse anuale pentru a da o sansa copiilor care chiar voiau sa invete sa o faca. Bursa lui Alison, Humanitarian Award, se ducea catre liceeni care se dovedeau a fi fost niste cetateni impecabili la nivelul comunitatii scolii din care proveneau.

Alison stie cel mai bine ce inseamna cuvintele din spatele acestui premiu. In 2004, ea a suferit un transplant dublu de plamani care i-a salvat viata. Familia donatorului i-a scris celei care primise plamanii si i-a spus ca femeia de la care primise organele era la fel de deschisa catre a ajuta pe oricine. Atunci cand familia ei a vazut ca femeia era pe moarte au decis imediat sa dea organele vitale unui strain pentru a putea sa traiasca altcineva cu ajutorul acesteia.

Celalalt profesor, Rosenthal, a stabilit o bursa asemanatoare in memoria fratelui sau. In 1988, fratele sau a murit dupa ce avionul in care era a fost bombardat de un altul. Avea doar 20 de ani. Studia sa devina profesor la Oxford si venea acasa sa petreaca sarbatorile cu familia. Bursa lui merge anual catre un student care vrea sa devina profesor sau sa studieze in strainatate.

Comentarii