Twister

Reyn Guyer i-a venit ideea sa faca un joc de Twister in timp ce incerca sa faca un design pentru o companie de pantofi. Initial si-a denumit jocul King’s Footsie si i-a angajat pe Neil Rabens si Charles Foley pentru a-l ajuta sa lucreze la design. Ei au venit cu diverse idei legate de stilul in care avea sa se desfasoare jocul, insa au ajuns intr-un final la unul numit Pretzel, care mai tarziu a ajuns sa se cheme Twister. Guyer a dat licenta jocului lui Milton Bradley, care a reusit sa-l plaseze pe piata.

Multi comercianti au refuzat sa-l vanda, altii nu au vrut sa-l promoveze. Prin 1960 nimeni nu se astepta ca femeile si barbatii sa fie prea apropiati unii de altii, cu exceptia dansului. Twister nu numai ca-i aducea aproape, prea aproape, dar ii determina sa ajunga in pozitii ciudate foarte apropiate si indecente. Foarte multa lume a considerat jocul ca fiind indecent si avand o tenta sexuala. Oamenii se indoiau in privinta sa si nu il considerau sigur pentru copii, competitorii chiar il numeau sex in a box. Milton Bradley era cat pe ce sa renunte la acest joc cand compania de promovare Twister l-a prezentat intr-un Tonight Show, unde gazda era pe atunci Johnny Carson, care s-a si jucat cu el, impreuna cu Eva Gabor, o foarte cunoscuta actrita.

In timpul jocului ambii au dat interviuri, eliminand astfel zvonurile ca jocul promova sexul. In urmatoarea zi, mai toti oamenii care pana mai ieri il refuzau au ajuns sa-l cumpere. Restul e istorie…

Comentarii