Criterii in functie de care se alege un fototapet copii

Decorarea camerei copilului este o misiune dificila. Cei care au devenit deja parinti stiu cel mai bine cat de greu poate fi sa poti sa-i faci pe plac micutului si sa-i tii treaza atentia cat timp se afla in camera sa. Echilibrul intre tematica adorata de copii si un design cat mai apropiat de varsta celor mici se poate dovedi dificil de stabilit mai ales ca pustii nu prea stiu exact ce le place la varste fragede.

Cand alegeti fototapet copii ar fi bine sa tineti cont de cateva reguli simple ca sa nu fiti nevoiti sa il schimbati mai des decat schimbati sosetutele micutilor. In primul rand evitati sa puteti pe pereti tapet cu desene animate. Stim, orice copil iubeste personajele din desenele animate si vrea mereu sa fie inconjurat de ele, le vorbeste, se joaca in compania lor imaginara. Insa dupa o anumita varsta, gusturile lor se schimba, asa ca e bine sa va luati masuri de precautie. Daca copilul dvs. vrea cu tot dinandinsul desene animate e potrivit sa va orientati catre ceva clasic, Mickey Mouse sau Donald, sa zicem, ori orice personaj din minunatul univers Disney. In al doilea rand, intrebati si copilul ce isi doreste nu va bazati doar pe intuitia dvs. Cea mai mare greseala a parintilor este sa faca ei alegerile pentru camera micutilor. Puteti avea surpriza ca un anumit model de fototapet copii care va place dvs. sa nu-i placa deloc copilului si atunci veti constata ca ati dat banii degeaba pe tapet. Daca, de exemplu, baietelul vrea sa se faca pilot cand va fi mare atunci puteti incepe decorarea camerei cu o tematica inspirata din acest domeniu.

Peretii si draperiile trebuie sa aiba culori neutre si adaptarea temei sa se faca prin accesoriile din camera, ca sa evitati situatia in care micutul nu mai vrea sa fie pilot peste un an si vrea sa fie marinar-accesoriile se inlocuiesc mai usor decat tapetul. Se vor alege culori complementare si palete de culori cat mai largi ca sa puteti schimba rapid elemente fara a fi nevoiti sa redecorati totul. Regula de aur spune ca ar trebui tapetat un singur perete, restul in culori neutre.

Comentarii