Cateva metode de relaxare

Atunci cand esti nervos, suparat, sau pur si simplu obosit si te-ai saturat sa te strezezi doar tu pentru toate lucrurile, inchide ochii pentru cateva secunde, respira, iar apoi pune in practica una dintre cele 5 metode de relaxare pe care noi ti le propunem. Ai sa vezi ca te vei simti mult mai bine.

1.Asculta muzica ta preferata Muzica e unul dintre cele mai bune moduri de relaxare, fapt demonstrat stiintific. Atunci cand ascultam ceea ce ne place, incepm usor sa ne calmam si sa ne gandim la lucruri care ne fac sa uitam de starea de nervozitate sau de suparare. Asadar, daca esti nervos, aseaza-te pe scaun, in pat, pe covor, sau oriunde si asculta niste muzica. Te vei relaxa aproape instantaneu.
2.Apuca-te de gatit Poate suna ciudat, dar pentru unele persoane gatitul este o metota excelenta de relaxare. Acest lucru iti ofera, pe langa o stare generala de bine-dispozitie, si o mancare facuta de tine si pe care o vei putea savura la televizor sau alaturi de persoanele dragi. Asa ca incercati sa mergeti in bucatarie, sa luati din figider cateva ingrediente care va fac cu ochiul si apoi lasati-va imaginatia sa zboare. Veti fi uimiti de rezultatele obtinute! Curaj!
3.Fa o baie fierbinte E cunoscut faptul ca in Egiptul Antic faraonii se relaxau facand o baie fierbine si mancand fructe exotice. Si in zilele noastre, doctorii recomanda acest “tratament” pentru a ne relaxa, fiind una dintre cele mai bune surse de liniste si calm. Cui nu ii place sa stea tolanit in cada plina de spuma si apa fierbinte? Oricine tanjeste dupa o astfel de baie. Asa ca rasfata-te putin! 4.Citeste o carte O carte buna, transfigurandu-te intr-o alta lumea, te poate ajuta sa te relaxezi aproape instantaneu. Pentru iubitorii de lectura, cartiile reprezinta refugiul in care gasesc destindere si recreare. De altfel, citind ne dezvoltam vocabularul, imaginatia si modul de a gandi. Pe langa asta, un om citit va capata cunostiinte vaste in multe domenii si va fi capabil sa poarte o conversatie decenta cu oricine.
5. Uita-te la un film Arta cinematografica este o metoda unica de relaxare. Cinefilii spun ca dupa 10 minute de la inceputul filmului, uita de toate si sunt captivati de povestea care tocmai se naste in fata propriilor lor ochi. Daca avem norocul sa vizionam un film care are o distributie de exceptie, o poveste interesanta si cadre unice, 100% ne vom detasa de problemele pe care le avem si ne vom simti mult mai bine. Deci, nu iti ramane decat sa alegeti una dintre metodele propuse de noi pentru a te relaxa. Nu uita ca ai o singura viata si e pacat sa te ingrijorezi de problemele care sunt trecatoare. Zambeste si mergi inainte!

Comentarii