Colagenul, un ajutor de nadejde daca suferiti de reumatism sau boli ale sistemului osos

Organismul nostru functioneaza mereu gasind de fiecare data un echilibru intre toate substantele din interiorul nostru si intre activitatea organelor interne. Atunci cand ceva nu mai merge cum trebuie, trebuie sa ajutam corpul sa isi duca la bun sfarsit sarcinile zilnice si sa ii oferim substante din exterior, asemanatoare cu cele din interiorul sau.

Un ajutor de nadejde pentru principalele organe ale corpului nostru, colagenul, proteina esentiala pentru piele si tesuturi conectoare, oase, tendoane, dinti, cartilaje sau ochi, cristalin, face parte din acest echilibru si il mentine cat poate de bine prin modificarea constanta a structurii acestor tesuturi. Influenta sa benefica se vede la exterior, in caz de reumatism, osteoporoza sau riduri aparute din senin si asta pentru ca acesta reduce inflamatiile, alina durerile provocate de reumatism si previne osteoporoza, refacand testurile afectate.

Pentru ca nu avem o cantitate mare de colagen in corp, dupa 30-40 de ani suntem nevoiti sa luam suplimente naturale care sa ne echilibreze prezenta acestei proteine in corp. Tendintele spre supraponderabilitatea sunt tinute in frau tot prin aportul optim de colagen, intrucat testul e recompilat si toxinele sunt eliminate, la fel si grasimile. Tot legat de reumatism, durerile articulare sunt reduse, refacerea este mai usoara, iar incidenta crizelor reumatice este mai mica daca se administreaza suplimentele bazate pe aceasta proteina vegetala cu regularitate.

Din nefericire, efectele sale sunt pe termen scurt si mediu, pentru ca se metabolizeaza imediat in organism, astfel incat cantitatile de colagen sunt mereu insuficiente si tratamentele trebuie reincepute. Colagenul intareste oasele, articulatii, prevenind osteoporoza si osteoartrita, artroza, mai bine decat alte substante asemanatoare-rigiditatea articulara este diminuata si ea, muschii se recupereaza mai usor dupa efort fizic sustinut. Miscarea este astfel mai usoara, ne putem desfasura in voie activitatile zilnice, iar starea de bine de confort revine dupa doar cateva zile de la prima administrare.

Comentarii