Piatra naturala – 5 mituri demascate

Piatra naturala este un material de contructie obtinut prin fasonare mecanica sau manuala a rocilor. Piatra naturala poarta amprenta mediului din care provine, regasindu-se intr-o multitudine de culori, in functie de tipul sedimentelor din care este formata. Ea este folosita ca material de constructie, ca materie prima pentru sculpturi sau decoratiuni interioare si exterioare, inca din antichitate.

Tipuri de piatra naturala:
  • Granit 
  • Calcar 
  • Marmura 
  • Travertin 
  • Ardezie 
  • Onix 
  • Mozaic 

5 mituri demascate despre piatra naturala 

Mitul nr. 1 - Piatra naturala necesita intretinere foarte solicitanta
De fapt, e un fapt dovedit ca piatra naturala necesita foarte putina intretinere. Exista mai multe optiuni simple de curatare a piatrei naturale. Putin sapun non-ionic si apa distilata este tot ce ai nevoie pentru a curata in mod corespunzator marmura sau orice alt tip de piatra naturala.

Mitul nr. 2 - Otetul este cea mai buna solutie pentru curatarea oricarei suprafete In realitate, daca ai blaturi, glafuri, trepte din piatra naturala in casa ta, unul dintre principalul lucru pe care trebuie sa nu-l faci este sa le cureti cu otet. Atunci cand vine in contact cu acizii, precum otetul, piatra poate suferi daune foarte mari.

Mitul nr. 3 - Suprafetele din piatra naturala pot fi deteriorate datorita caldurii De fapt, orice suprafata din piatra naturala este extrem de rezistenta la un nivel foarte ridicat de caldura. Prin urmare, poti folosi blatul de bucatarie pentru a muta recipiente calde, fara griji.

Mitul nr. 4 - Marmura nu este ideala pentru bucatarii

De fapt, desi marmura a atins o popularitate de neegalat, atunci cand vine vorba sa o folosesti in bucatarie, oamenii sunt inca sceptici. Exista cateva motive care antreneaza aceasta frica, cum ar fi ca marmura este mai moale si se poate pata mai usor. Nu exista motiv de ingrijorare. Marmura este rezistenta, poate face cu brio in bucatarie, pe post de blat. In plus, bucataria ta nu a aratat niciodata mai elegant.


Mitul nr. 5 - Piatra naturala este prea scumpa 

In realitate, fara indoiala, unele produse din piatra naturala, pot fi mai scumpe. Insa, nu este o regula generala. Poti gasi piatra naturala la preturi foarte bune. Fiecare tip de piatra naturala are caracteristicile si avantajele sale. Un lucru este sigur: piatra naturala ofera, pe langa aspectul estetic foarte atragator, si un confort extraordinar si un stil unic.

Comentarii