Ce asteptari sa avem cand practicam reflexologia

Inainte de a incepe actiunea asupra picioarelor este bine sa stim la ce trebuie sa ne asteptam. Aceia dintre dumneavoastra care nu au trecut niciodata printr-o sedinta de reflexologie ar putea avea o multime de intrebari. Pentru a putea raspunde acestor intrebari, va voi supune unei sedinte imaginare de reflexologie, apoi vom discuta despre sensibilitatea si despre reactiile care le-ati putea avea. Urmeaza un exemplu al lucrurilor pe care le-ati simti daca ati vei la mine pentru o sedinta de reflexologie.

Intrati in casa ori in biroul reflexologului si sunteti primit calduros. Va descaltati, va asezati itr-un scaunel comod si va dati jos ciorapii. Se aude o muzica linistita. Va asezati picioarele pe un scaunel special care are o perna deasupra. Reflexologul incepe cu un tratament general al piciorului drept care va este invartit, intins, scuturat, indoit, frecat si mangaiat. Treptat acestea vi se va incalzii si se va relaxa, intrucat este stimulata circulatia sangelui. Dupa cateva minute de aplicarre a unor tehnici de relaxare, incepe sedinta propriu-zisa. Refloxologul va incurajeaza sa va manifestati deschis reactiile la tratamentul la care vati fi supus si, in primul rand, sa-i dati de stire ori de cate ori simtiti vreo zona sensibila la nivelul labei piciorului. Cu o miscare meticuloasa de plimbare apasata a degetelor, reflexologul va urmari fiecare reflex de pe suprafata piciorului.

Terapeutul incepe cu degetul dumneavoastra mare, unde sunt localizate reflexe corespunzatoare capului, gatului si fiecarei glande aflate la nivelul corpului. Degetul mare al piciorului este acoperit in intregime de aceste miscari inainte de a se trece la cele mici. Sunt atinse pernitele tuturor degetelor piciorului drept, dupa care zonele curburii de la o parte a piciorului la cealalta. Dupa ce reflexologul si-a plimbat degetele pe intreaga suprafata a talpii, este tratat calcaiul. Acum terapeutul urmareste reflexul coloanei vertebrale, care se intinde de la degetul mare la calcai, in punctul de intalnire a talpii cu partile laterale ale piciorului.

Apoi sunt acoperite acestea din urma: zonele aflate la nivelul gleznei, in jurul acesteia si in spatele sau. Dupa aceea este vizata partea de sus a piciorului pana cand toate zonele au fost acoperite.

Comentarii