Manechiura spune multe despre tine

Chiar daca esti barbat. Se spune ca daca vrei sa cunosti un om mai bine, trebuie sa te uiti la mainile lui, in special la unghii. Asa vei observa daca el se ingrijeste si, mai ales, cata atentie acorda detaliilor cand vine vorba de aspectul fizic. Si, ca un plus, tot asa poti vedea care barbat este metrosexual sau chiar homosexual inainte de a incerca sa flirtezi cu el seara in club! Altfel zis, daca ochii sunt oglinda catre suflet, unghiile sunt oglinda catre stil si catre timpul pe care fiecare persoana il acorda pentru propria intretinere. Totusi, inainte de a judeca o persoana dupa unghiile sale, asigura-te ca ii cunosti si profesia.

Fii sigura ca un muncitor care lucreaza in constructii sau in mina nu va putea niciodata sa aibe acele maini fine si ingrijite pe care le are un fotomodel. In acelasi timp, un barbat cu mainile extrem de ingrijite si care nu are nici macar o pielita nu a iesit, obligatoriu, la agatat de alti barbati prin oras. Anumite profesii cer neaparat ca mainile sa fie in permanenta aranjate, inclusiv unghiile, cum ar fi cea de chirurg. Niciun pacient n-ar vrea sa se trezeasca cu vreo pielita la inima dupa operatie, crede-ma. O alta capcana cand vine vorba de “cititul in manechiura” este reprezentata de unghiile false din cazul doamnelor si domnisoarelor. Avand in vedere societatea in care traim, persoanele care poarta unghii false sunt vazute drept niste fitoase bogate. Iar daca cele unghii mai sunt si lungi cu cine stie ce modele complexe pe ele, e clar: tipa aia cu siguranta este o infumurata pe care din prima clipa, ca si femeie, nu o vei suporta, iar ca si barbat probabil vei evita sa o abordezi. Insa lucrurile nu stau intotdeauna asa. Exista femei care poarta unghii false pentru simplul fapt ca le place acest lucru sau, precum este in cazul meu, pentru ca unghiile lor naturale se rup constant din carne ducand la rani si chiar infectii. De asemenea, o femeie cu unghii false aranjate si cu picturi pe ele nu este neaparat bogata.

Au fost perioade in care eu abia aveam bani sa-mi platesc chiria, dar aveam unghii false datorita unei vecine cu care ma intelegeam bine si care mi se intretinea pe gratis in fiecare luna. Manechiura unei persoane spune multe despre aceasta, dar nu totul! Asa ca fii atent totusi sa cunosti, cat de cat, persoana respectiva, pentru ca aparentele de foarte multe ori inseala.

Comentarii