Cum sa eviti sa fii pacalit cand cumperi masini second hand?

Vi s-a stricat vechea masina sau va doriti un model mai nou si cu o siguranta mai mare? N-aveti suficienti bani sa cumperati o masina noua? Nicio problema, puteti sa va indepliniti visul de a avea o masina noua in garaj si fara prea multi bani si asta pentru ca s-au inmultit anunturile online cu masini de vanzare second hand. Desi implica nista riscuri, cumpararea masinilor la mana a doua a devenit profitabila pentru soferii romani nu numai din princina preturilor mici, ci si din perspectiva calitatii.

In general, masinile second hand sunt aduse din strainatate, nu sunt foarte uzate si pot fi „tunate” si refacute in interior, se pot schimba piese pentru a se ajunge la un model care functioneaza ireprosabil si arata impecabil. Totusi, nu trebuie sa aveti prea multe asteptari de la o masina second hand si cel mai important, trebuie sa stiti cum sa va feriti de tepe. Ca sa nu cadeti in plasa samsarilor trebuie sa va ganditi ca o masina, oricat de experiementat e soferul, tot a avut un accident in trecut care a lasat urme vizibile.

Masinile second hand au de multe ori zgarieturi si piese care nu mai sunt asa de bune si trebuie schimbate-daca observati ca toate piesele par noi ceva nu e in regula si e bine sa evitati cumpararea masinii. Daca vreti sa fiti siguri ca veti cumpara masini de vanzare second hand care sa nu va scurteze viata trebuie sa verificati istoricul lor, provenienta, kilometrii parcursi, modul in care raspunde motorul la miscarile volanului si pedalelor. Feriti-va de vanzatorii care par ca va citesc gandul si va „servesc” doar ce doriti sa auziti, parca ar fi prieteni cu dvs. de zeci de ani. Conteaza foarte mult si cum e omul care a condus masini de vanzare second hand pana sa o cumparati dvs. Daca soferul a avut grija de masina, de partile ei principale, de piese si a condus cu grija, nu a apasat excesiv pe acceleratie si celelalte pedale, nu a tras de volan cat a putut si nici nu a fortat motorul sau frana, atunci cu siguranta masina va mai rezista cateva sute de kilometri, poate mii. Foarte important este sa va ganditi si la ce veti folosi masina.

Daca vreti sa mergeti la munte, in strainatate, va place sa va plimbati si parcurgeti mia de kilometri lunar, atunci va trebuie o masina perfecta din toate punctele de vedere, pentru siguranta dvs. si a familiei dvs. Daca nu prea va deplasati si mergeti la locul de munca si inapoi, o masina decenta va poate scoate din incurcaturi in doi timpi si trei miscari.

Comentarii