Rasul, un animal fascinant

Este bine-cunoscut faptul ca in Romania se gasesc extrem de multi rasi, insa cat de multe stiu oamenii de rand despre ei de fapt? Ei bine, eu am fost foarte curioasa cu privire la aceste feline pe care le vad ca pe niste pisici salbatice de dimensiuni mai mari. Prin urmare, am rascolit internetul, iar ceea ce am aflat m-a facut sa fiu mai pasionata de ei decat de orice alta felina salbatica. Desi nu pot intrege dragostea mea fata de pisicile norvegiene de padure, aceste creaturi, rude apropiate cu ele, sunt extraordinare de-a dreptul.

Aceste animale blanoase si mari sunt prezente atat in Africa si Europa cat si in America, ceea ce face specialistii sa se intrebe cum s-au putut dezvolta intr-o asemenea masura. Pe langa asta rasii sunt, ca orice alta felina, sireti, lenesi si foarte buni vanatori. Daca te intrebi ce mananca ei, ei bine, n-au cine stie ce pretentii, alegand cam orice se gaseste prin paduri de la iepuri la alte animale mai mari. Ce m-a atras cel mai mult la rasi este ca, spre deosebire de alte animale salbatice, sunt singuratici. Ei prefera sa traiasca in singuratate si singurele cazuri in care sunt in grup sunt familiile. Dar chiar si asa, dupa ce puii cresc suficient de mult cat sa poate supravietui fara ajutorul parintilor, familiile se destrama si fiecare felina isi cauta locul in salbaticie, in singuratate.

Sunt animale puternice, maiestuoase ca orice alta felina salbatica, si totusi aleg sa traiasca singuri si sa vaneze, sa-si riste viata stiind ca nu exista nimeni altcineva care sa le acopere spatele, sa le fie alaturi. De-asta rasul este animalul meu preferat salbatic si tot de-asta chiar ma gandesc sa-mi tatuez unul in curand, pentru ca transmite o idee care ma reprezinta.

Comentarii