Trateaza-te inteligent cu ulei de nuca extravirgin obtinut prin presare la rece

Astazi, gratie procedeelor avansate de extractie a substantelor esentiale din plante sau fructe, se pot obtine uleiuri deosebit de bune din aproape orice, chiar si din tipuri de fructe la care nu v-ati fi gandit niciodata. Uleiurile obtinute prin presare la rece sunt cele mai comercializate si folosite atat in medicina, cat si in bucatarie, cosmetica, sunt spornice, au concentratie mare de substante benefice pentru organism si sunt tolerate excelent de corpul uman.

Daca de ulei de masline am mai auzit, ulei de porumb, de soia, de floarea soarelui, nu foarte multa lume stie ca se poate obtine ulei extravirgin si din nuci, fructele lemnoase deosebit de bune, cu miezul carora putem face dulceturi sau prajituri excelente. Astfel, uleiul de nuca se extrage dupa uscarea miezului, prin presare la rece si in conditii speciale, fara rafinare. Uleiul natural e simplu de recunoscut dupa gustul autentic de nuci si culoarea originala, asemanatoare topazului. Cu o valabilitate scazuta, maximul jumatate de an sau chiar un an, uleiul acesta are antioxidanti naturali puternici, acid elagic, ajutand organismul sa elimine toxinele si sa impiedice formarea celuelor tumorale. Pe langa aceste elemente importante organice, in ulei de nuca gasim mangan sau melatonina, foarte buna pentru temperarea ceasului biologic si impiedicarea imbatranirii premature. El permite arterelor sa fie mai elastice si sangelui sa circule mai bine, rigidizarea arterelor fiind aproape imposibila. Prin includerea acidului alfa-linoleic in componenta sa, uleiul obtinut din nuci poaate preveni aparitia bolilor cardiace.

De asemenea, reduce inflamatiile asociate cu artrita si regleaza cantitatea de hormoni din corp, pielea este protejata si hranita, hidratata, mai elastica, ulei de nuca are vitaminele B si E sau niacina, prevenind si eczemele si eruptiile. Antioxidantii naturali din acest tip de ulei extravirgini obtinut prin presare la rece asigura un efect puternic antiaging, mentinand celulele organismului sanatoase si active.

Comentarii