Obiective care nu sunt asa uimitoare precum credem

A face miliarde pentru compania in care lucrezi te poate duce in pragul unei depresii puternice. Multi dintre cei care stiu sa faca bani multi pe o perioada scurta de timp din afaceri devin depresivi si se confrunta cu probleme psihice grave. Teoriile vehiculate spun ca oamenii au nevoie sa simta un anume progres in viata lor. Daca nu exista progresul, oamenii incep sa se simta nefericiti si inutili. Cea mai buna metoda de a strica rostul unui om este sa ii dai miliarde pe mana si sa-l faci om de succes pana-n 30 de ani.

Sindromul asociat acestei stari se manifesta prin traierea unei vieti intr-o continua plictiseala si izolare. Miliardarii nu prea socializeaza, se izoleaza, incep sa se gandeasca doar la cum sa faca si mai multi bani, ruinandu-si viata in doar cateva secunde. Este de preferat sa iti mearga businessul binisor si sa atingi urmatorul scop incet-incet, castigarea banilor peste noapte aducandu-ti altfel doar probleme. Obtinerea postului de CEO poate sa va transforme in cei mai stresati angajati. Au fost cu siguranta zile in care v-ati gandit ca poate ar fi trebuit sa incercati sa obtineti un loc de munca mai bun si sa aveti mai multe optiuni atunci cand vine vorba de joburi bine platite. Daca v-ati dorit sa deveniti CEO mai bine va razganditi pentru ca CEO atrage dupa sine si foarte mult stres. Multi CEO de succes au ajuns sa sufere de disperare, furie maladiva, frica paralizanta, depresie, tulburari de personalitate. Femeile par sa fie cele mai afectate de aceste suferinte, mai ales daca ajung in posturi de conducere. Un CEO, indiferent de ce sex este, se va simti izolat, mereu sub presiune, fara sa poata sa isi exprime niciodata adevaratele trairi si sentimente in fata altora din corporatii pentru ca ar incalca cultura corporatista.

Se poate ajunge la suicid, probleme grave de sanatate, un psihic foarte slabit si imposibilitatea de a mai tine postul pentru mult timp. Colapsul emotional asociat unei astfel de pozitii dintr-o companie ne face sa credem ca e mai bine sa ramanem subalterni si sa ducem o viata mai sanatoasa.

Comentarii