Experienta extrema: barul subacvatic unde primesti oxigen pe post de „stimulent”

Pentru romani, carciuma e loc sfant. Nu e zi sa nu gasesti vreo cateva mii de romani stand in carciuma sau intr-un bar si dand pe gat bere dupa bere sau tuica dupa tuica. Nu e nimic deosebit si nici nu suntem singurii care ne omoram dupa bautura. In toata lumea exista baruri si oameni care stau si beau fel de fel de bauturi ca sa-si inece amarul sau sa sarbatoreasca vreo victorie. Insa mexicanii au vrut mai mult de atat. Nu e chiar asa de funny sa stai pe un scaun si sa tot bei pahar dupa pahar intr-un bar, uneori poate deveni plictisitor pentru ca rutina nu e pe placul nimanui.

Asa ca mexicanii si-au pus mintea la contributie si au gasit un mod mai ciudat de a savura o bautura: barul subacvatic. Intr-un bazin foarte mare s-a realizat primul bar subacvatic, unde clientii au nevoie doar de costume de baie si de putin curaj ca sa se poata bucura de o experienta inedita. Pe parcusul scufundarii clientii primesc oxigen prin masti speciale, sunt mereu supravegheati pentru a nu risca sa intre in atac de panica si sa se inece si li se asigura si aromoterapie, printr-un gaz special inserat in masti odata cu oxigenul. Ciudat este ca bauturile servite sunt in general sucuri si mai putin bauturi alcoolice pentru ca totusi te afli sub apa si daca te imbeti te poti ineca imediat daca iti dai masca jos intr-un acces de nebunie si teribilism. Fiecare bautura servita are infuzie de oxigen pentru a ajuta organismul sa reziste in conditii bune in apa. Si daca te plictisesti, mexicanii s-au gandit sa mai dinamizeze atmosfera cu fel de fel de jocuri funny, inclusiv cel de tras cu arma cu bule, o indeletnicire pe care foarte multi clienti ai barului o gusta din plin. Exista si o parte terapeutica a acestei experiente, in sensul ca mai mult oxigen introdus in organism poate sa reduca stresul, ajuta indivizii sa se concentreze mai bine si sa isi intareasca sistemul imunitar.

O alta ciudatenie descoperita este ca oxigenul combate mahmureala, asa ca se pot servi intr-un viitor apropiat si bauturi alcoolice cu oxigen. Totusi, timpul petrecut in bar nu este suficient ca sa poti face tot ce vrei, doar 30 de minute de persoana si 38 de dolari costand toata experienta. Dar merita pana la ultimul cent pentru ca minutele petrecute sub apa sunt la fel de placute precum o plimbare prin padure, intr-o zi de primavara. Asadar, daca vreti experiente extreme, vizitati Mexicul, o tara unde oamenii au foarte multa creativitate.

Comentarii