Cum se asorteaza corect ciorapii barbatesti?

Barbatii isi fac in general mai putine probleme in privinta ciorapi decat o fac femeile si asta e un lucru rau, pentru ca stilul si prezentarea generala a tinutei depinde mult si de modul in care sunt alesi ciorapii. Asortarea ciorapi cu un costum, cu niste pantaloni mai deosebiti si cu pantofi de culori iesite din tipare este destul de grea si poate incurca orice barbat care nu prea le are cu moda.

In vestimentatia domnilor sunt, ca si in cea a femeilor, culori neutre, negru, maro gri, bleumarin, care trebuie sa se regaseasca si in colectia de sosete. Ei merg bine aproape la orice pantalon, in orice fel de tinuta, si protejeaza piciorul adecvat, mai ales ca sunt din bumbac de buna calitate. Trebuie sa tineti cont domnilor ca ciorapii grosi se potrivesc doar incaltamintii de iarna si nu trebuie sa apara pe picior vara, mai ales ca temperaturile, uriase de la nivelul solului va pot „ajuta” sa facei si o ciuperca a piciorului in formele cele mai grave. Sosetele albe pot fi purtate cu adidasi, negrul se poarta doar la costume business sau casual, pentru evenimente, acesti ciorapi trebuind mereu sa fie curati, sa arate impecabil si sa poata fi lasati la vedere in orice situatie, pe scaun, pe canapea. Daca vara purtati sandale, evitati sa purtati sosete, pentru ca e un lucru un pic caraghios si nu va face bine nici pielii piciorului. Totdeauna alegeti incaltaminte de culoare mai inchisa decat a sosesetelor, dar contrastul trebuie sa fie echilibrat.

Ciorapii nu trebuie sa iasa in evidenta prin cromatica si trebuie combinati la culoare cu cravata, batista sau camasa. Se pot asorta sosetele si cu fularul sau gentile – ideal este ca sosetele sa fie un intreg vizual impreuna cu un accesoriu. Ciorapii in mai multe culori merg bine cu pantofi tip wooden, la fel si cei cu patratele si imprimeuri.

Comentarii